Kategorier
Kjerringråd

Vorter

Ta en plasterbit, fukt det hvite gassbind feltet med rent vann og strø salt over. Sett på plasteret over vortene og behold det på i tre døgn. Etter et par dager vil vortene få svarte prikker, dette er røttene som råtner og falle av. Meget effektivt.

0 svar til “Vorter”

For å få vekk vorter, kan bananskall være
et flott vortefjerningsmiddel.
Klipp ett stykke bananskall som vil dekke vorten. Legg dette med innsiden av skalle mot vorten. Festes med ett plaster.
La dette sitte/virke en uke. Garantert effektivt!

Jeg har god erfaring med å skjære av litt hvitløk og legge på vorten, ihvertfall fungerer det på fotvorter.Huden blir myk der hvitløken har ligget, kan gjerne ligge over natta, og legge på en ny en om kvelden igjen.Kanskje ikke alltid at det passer at man lukter hvitløk,men man blir jo kvitt «problemet»

Karlsons klister virker godt på vorter. Smør litt klister på vorten om kvelden, og la den tørke. Om morgenen river du rett og slett det størknede limet av og deler av vorten følger med… fortsett til vorten er helt borte (3-4 dager)

Smør inn vortene med rå løk, evt. legg rå løk på vorten og fest med tape når du legger deg.. Dette fjernet mitt vorteproblem fullstending, da løken visstnok tar livet av viruset som forårsaker vortene. Meget effektivt.

Jeg har hørt at det hjelper med gulrot. skjær en skive gulrot og fest den med plaster slik at den dekker vorten. byttes hver morgen til vorten er forsvunnet. Har ikke prøvd selv men kjenner noen som har god erfaring med dette.

Ta litt spytt på en finger og gni inn på vorta når du står opp om morgenen. Det er viktig at dette gjøres FØR du har noe som helst i munnen om morgenen (kaffe, mat, tannkosten etc.)Vorta forsvinner på ca en uke.

Enda enklere: klipp en bit av heftdelen (hudfarget) av et plaster og sett på vorten, så det dekker godt. Bytt når biten løsner. Vorten dør etter en uke eller to! Enkelt, diskret, luktfritt..

Kjøp et hudfarget plaster på apotek, klipp i passe str. og lim den på vorten. Bytt plaster etter noen dager. Brukes i en til to uker. Effektivt!

Ta en liten fleskesvor bit , gni på vorta , begrav så fleskesvorbiten på et hemmelig sted ute ( personen med vorten skal ikke vite hvor) . Og jeg garanterer , innen 3 uker er vorten borte!

Fukt en papirbit med sitronolje som fås kjøpt på apoteket. Sett et plaster over slik at det blir tett.

ULLTRÅD KNYTES SYMBOLSK RUNDT VORTEN!TRÅD LEGGES NED I JORD TIL TRÅD RÅTNER.DA ER OGSÅ VORTE BORTE!!HAR PRØVD FLERE GANGER Å DET FUNGERER SOMM BARE DET!!

Vi har fjernet massevis av vorter med ISEDIKK. Etter hudlegen hadde prøvd å fryse vekk vorter ca 50 stk. gav han opp. Isedikk fjernet all vortene på første forsøk. Det er imidlertid litt vankselig å få ta i isedikk, men det lar seg gjøre på enkelte apotek. Smør på med Q-tips 1 – 2 ganger, vis forsiktighet.

Hadde en større vorte på hånda, oppe på finger knoken, ble så irritert på den. At jeg bestemte meg for å bare bite den vekk. Gjorde det, og spyttet den ut- rengjord såret- og plastret over. Borte var den. Ikke at dette er noe særskilt og anbefale, for det gjorde skikkelig vondt. Men når en blir irritert, så går det meste an.

Hvis vorten er tilstrekkelig utstående kan man strupe den med en tynn renneløkke av fiskesnøre(sen). Trekk i enden med mellomrom for å holde løkken stram, men ikke så stram at det gjør vondt. På denne måten får vorten ingen blodtilførsel. Etter noen dager tørker den ut og kan pilles bort om den ikke ramler av av seg selv. Jeg har gjort dette med en fingervorte. Den ramlet av og kom aldri igjen.

jeg hadde 7 vorter på tre fingre, jeg fro til en hudlege, som frøs dem bort. det var ( mildt sagt ) drit vondt !! jeg fikk blodblemmer, og skorper. det så ut som om jeg hadde brent meg kraftig. jeg trodde ikke at det skulle klare å fjerne vortene, men i dag har jeg bare noen arr som nesten ikke synes.. det var virkelig verdt den smerten. Dette anbefales virkelig !

Jeg tok fruktkjøttet fra en sitron og festet det til vorten, og den forsvant faktisk etter en ukes tid.

Hadde over 60 stk på hendene. Prøvde masse rart, men først når jeg smørte de med teetre olje åog brukte plaster forsvant de på ei uke! ALLE!!! hadde de i flere år å d ble bare flere å flere.

Jeg hørte at vortene forsvant dersom du tok så mange erter som du hadde vorter og hev dem i toalettet og spylte ned, så skulle vortene forsvinne. Først trodde jeg ikkje på det, men jeg ble så desperat at jeg gjorde eit forsøk. Og det virket!! Etter noen dager eller uker var alle vortene forsvunnet!!

Fiskesnøre eller tanntråd som snøres stramt rundt «roten» av vorten, neglelagg eller plaster oppå vorten er alle råd som fungerer fordi man hindrer blodtilførsel eller oksygentilførsel til vevet. Det må selvsagt sitte på en stund så vorten får tid til å dø, og falle av.

Smør på aloevera (fersk) det skal visst funke! Gjør det morgen og kveld helt til vorten er borte. Vær ren før du gjør det.

jeg har hatt fotvorte, og har et godt råd.
jeg prøvde først med vortemiddel, noe som viste seg å ikke virke, så jeg tok på et lufttett plaster, sånn at den åpnetseg slik at de svarte prikkene kom fram. da de kom fram tok jeg en pinsett og begynte og dra de ut (bare litt om gangen, hvis ikke bli vorten for irritert) etter at jeg hadde dradd ut noe tok jeg på lufttett plaster igjen. slik holdte jeg på til den var borte. da får du den også fortere bort enn hvis du bare bruker vorte middel. under det luftette plasteret kan du jo bruke vortemiddel for eller salt, noe som gjør at du får ut flere svartinger.

Har hatt god erfaring med Alovera, bare å ta et bla fra en alovera plante å knekke det i to. smør så gelen som kommer fra bladet på vortene, gjeta i noe dager. blir borte .
Alovera er også kjempe fin mot brann sår!

Bruk neglakk, pensler over 3 ganger omdagen for å isolere vorten fra luft.Dan vil falle av selv etter noen dager
Lykke til

Noe som funket for meg var neglelakk. Sørg for at vorten ikke får noe luft under neglelakken. Etter et par uker er den uttørket og død. Jeg hadde vorter på føttene da jeg ver liten, og røsket de ut med nål etter de var døde. Brutalt og effektivt.

det er lurt og dytte salt6 biter inn i vortene fordi da råtner røttene og det blir svarte prikker så blir de borte.

I min barndom hadde jeg en venninne med masse vorter på hendene. Hun gned vortene med løvetannsaft og de forsvant!! Prøvde det selv med samme resultat seinere.
Vi

Ved vorter på hendene kan en bruke vannet som du har kokt potetene i. Vask hendene et par ganger om dagen i dette.Ikke skyll med rent vann etterpå. Vortene forsvinner etter få dager alt etter hvor flittig en er med påføring av potetvann.

Det er helt sant at trikset med å knyte en ulltrå rundt vorten fungerer, lag knute å grav ned tråen! Trodde ikke på dette før jeg fikk det gjort på meg selv. Supert!

Prøv å grav ned en sort ulltråd med en knute for hver vorte.Grav ulltråden ned en torsdag i måneskinn.

Del et eple inn i like mange deler som antall vorter. «Sett» det sammen igjen og grav det ned. Da eplet råtner er vortene borte. Fungerer som bare det. =)

Utstående vorter ( inkludert kjønnsvorter ) kan fjernes ved hjelp av litt sytråd som man fester stramt rundt vorten, Kan ta opptil flere uker før den detter av om den er litt stor. jeg har kombinert det med pensling og tett plaster utpå noen dager.

Har fått vekk den ene store nå som jeg hadde hatt i mange år, gikk aldri vekk 🙁 og nå er den andre snart borte!

Vanlig pensling som jeg fikk hos legen funket ikke i mitt tilfelle, jeg har egentlig time hos gynekolog for å brenne vortene vekk til høsten, men nå slipper jeg altså dette 🙂

Husk å binde flere tråder rundt vorten/ vortene etterhvert som den løsner litt, den gamle trenger ikke tas vekk først, du skal stramme til du kjenner en liten smerte ( at det skjærer bittelitt inn i huden )

Håper dette rådet kan funke for andre, den vorten som er fjernet allerde har ikke etterlatt seg noen som helst antydning til arr!

jeg har 17 vorter på 3 fingrer!!
helt sant!! sier til vennene mine at det er blemmer fra seilingen, men jeg tror ikke noen tror meg!!
har prøvd vorte middel, det hjalp ikke. aller først prøvde jeg hos legen, det gjorde vondt, men jeg ble veldig fornøyd, den forsvant jo!
det var før jeg fikk 17 nye da… nå skal jeg prøve med neglelakken og håper det virker!

jeg har hatt noen vorter i min tid… De beste for meg har vært å drukne de, som regel da jeg bader så blir de veldig skrumpete. da har de en tendens til å bli mindre å mindre å til slutt bli borte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *