Kategorier
Gjærbakst

Verdens beste boller

Dette er garantert verdens beste boller, like gode dagen etter.

200 g smør
7 dl melk
50 g gjær (søt fersk gjær)
2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 1 kg hvetemel
1. egg til pensling (kan sløyfes)

Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i litt av blandingen. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40/50 min). Ha deigen på melet bakebord, del den opp til ca. 40 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig. La bollene etterheve i 30 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek de på 225 gr. i 12-15 minutter.

Nam, nam!

Vanlige søkeord:

  • verdens beste boller
  • gode boller

26 svar til “Verdens beste boller”

Bakepulveret hjelper gjæren i gang. Når bakepulveret spaltes dannes det gassbobler som gjæren får «puste» i. De er alltid lurt å ha litt bakepulver i gjærdeiger med mye suker og fett.

Disse bollene er kjempegode. Idag prøver jeg for første gang med tørrgjør, har på følelses at de blir litt annenrangs.

Laget disse som kanel boller for 4 dager siden. Nå må jeg lage dem igjen de er supppeeer gode. Jeg laget bare halve oppskriften men hadde 50 g tørr gjær. I dag skal jeg prøve med søt fersk gjær. …. Gleder meg. Luftige og saftige. Men smaker best samme dag som du har laget dem. Ble 16 boller med halv oppskrift.

mM! Kjempegode! 😀
Sjokoladeboller? Prøv hakket melkesjokolade i deigen 😉 en fulltreffer hos barna 🙂

Bollene er kjempegode! Jeg har laget dem med spelt mel i stedenfor hvetemel flere ganger. Like godt begge deler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *