Dette er garantert verdens beste boller, like gode dagen etter.
200 g smør
7 dl melk
50 g gjær (søt fersk gjær)
2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 1 kg hvetemel
1. egg til pensling (kan sløyfes)
Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i litt av blandingen. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40/50 min). Ha deigen på melet bakebord, del den opp til ca. 40 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig. La bollene etterheve i 30 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek de på 225 gr. i 12-15 minutter.
Nam, nam!
Vanlige søkeord:
- verdens beste boller
- gode boller
26 svar til “Verdens beste boller”
mmmm. bolla er kjempe godt. æ glær mæ tell å prøva:)
hvorfor bakepulver?
Det funker bra med tørrgjær også. Veldig gode boller, myke og fine!
Bakepulveret hjelper gjæren i gang. Når bakepulveret spaltes dannes det gassbobler som gjæren får «puste» i. De er alltid lurt å ha litt bakepulver i gjærdeiger med mye suker og fett.
Har erfart at vanlig gjær gir luftigere bakst enn tørrgjær.
Disse bollene er kjempegode. Idag prøver jeg for første gang med tørrgjør, har på følelses at de blir litt annenrangs.
Knallgode:) Lette og fine. Og like gode etter en periode i frysen!
kan man tillsätta lite rosiner i degen?
Ja du kan det.
hvor lang tid tar det å lage bollene?
det ble kjempegode boller !
Takk for god oppskrift på boller.. Baker nå, å det ser veldig lovende ut:-)
Er virkelig verdens beste!
Laget disse som kanel boller for 4 dager siden. Nå må jeg lage dem igjen de er supppeeer gode. Jeg laget bare halve oppskriften men hadde 50 g tørr gjær. I dag skal jeg prøve med søt fersk gjær. …. Gleder meg. Luftige og saftige. Men smaker best samme dag som du har laget dem. Ble 16 boller med halv oppskrift.
De var KJEMPE gode:D
Skal bake disse i dag-gleder meg, boller er ALLTID nam:)
Skal bake dem i dag! Hører de er så gode x)
Utrolig gode boller, passer perfekt til kanelsnurrer og sjokoladeboller også 🙂
disse er gode bare bruk en skje kardemomme
mM! Kjempegode! 😀
Sjokoladeboller? Prøv hakket melkesjokolade i deigen 😉 en fulltreffer hos barna 🙂
kjempe gode boller disse er best 🙂
Bollene ble kjempe gode;)
Jeg syns dette kunne bli litt avansert, men de ble gode. Burdde ta deg tid til dette:D
Hva kan jeg gjøre for at disse skal bli gode uten melk?
Du glemte å si når man skal putte i bakepulveret! ellers var det bra 😛
Bollene er kjempegode! Jeg har laget dem med spelt mel i stedenfor hvetemel flere ganger. Like godt begge deler.