Kategorier
Blomster og planter

Vann mens du er bortreist

Det er ikke alltid lett å holde liv i planter når du er bortreist. Tipset er så enkelt at det grenser til det banale:

Ta en plastflaske som rommer 1/2 eller 1 1/2 liter alt ettersom hvor mye vann planten trenger. Fyll flasken opp med vann. Helt uten videre triksing med flasken: Snu den og trykk den kjapt og hardt ned i jorda slik at den blir stående vertikalt opp-ned.

Planten / omgivelsene gjør jorda tørr.
Når jorda er tørr, tiltrekker den seg vann. Og sånn fortsetter det.

En vanlig plante med 1 1/2 liter vann på flaske kan stå slik i ca. halvannen måned.

0 svar til “Vann mens du er bortreist”

Nei, for for at vannet skal renne ut og ned i jorda så må flasken ha luft, og så lenge jorda rundt flaska er våt slipper det ikke luft inn.

Testet det med to planter som allerede var tørre, på den ene rant vannet gjennom og ut av potten, trolig fordi jorden var tørr og hard.
Den andre er pakket i plast rundt jorden så det kan ikke renne ut, der står vannet oppe i flasken på en gunstig måte.

Det er en forutsetning at jorda er gjennomvannet før du setter flaska nedi. Ellers renner det bare ut med en gang. Med våt jord fungerer dette flot. Gjør det også på verandaen, men da med flere flasker oppi sammen kassen. Holder en god stund. Etter at jeg begynte med dette har plantene mine overlevd 2 ukers ferie uten besøk av naboer (litt avhengig av været).

Dette med bomull er et dårlig råd, da kommer det ikke nok vann ut til planten som regulerer dette selv. Skru av korken og dytt flasken nedi så du ser at det ikke kommer luft opp i flasken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *