Kategorier
Kaker og snacks

Suksessterte

Bunn:
4 eggehviter
150 gram melis
150 gram mandler

Krem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 gram sukker
1 ts vaniljesukker
150 gram smør

Bland inn melis og malte mandler i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 22-24 cm i diameter og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. La bunnen avkjøles.

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak varme og rør til kremen akkurat koker opp og tykner. Avkjøl kremen og rør inn mukt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser. Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. Rasp kjerne litt sjokolade over.

Vanlige søkeord:

  • successterte

25 svar til “Suksessterte”

Lurt å gjøre med kremen til succeterte, fordi den har en tendens til å bli bløt og rennende:
Lag kremen som beskrevet, men IKKE bland inn smøret!
La kremen avkjøles helt i kjøleskap over natten.
Rør først smøret luftig, rør deretter kremen luftig, og bland de to sammen, bruk mixmaster. Da får du en krem som er lysere enn den «vanlige» kremen til successterte, men den drypper overhodet ikke, og kan til og med sprøytes.
Lykke til!

Hmm..denne metoden må jeg prøve neste gang. Selv om jeg får kremen helt stiv om jeg gjør som beskrevet i oppskriften.

Jeg pleier alltid å lage dobbel bunn, fylle kremen i midten, og så lage en mørk sjokoladeglasur til å ha oppå kaka. Skikkelig godt :o)
Sjokoladeglasur:
1 plate mørk kokesjokolade
1 plate melkesjokolade
5-8 ss sterk kaffe (husk å sile!)
1 rute delfiafett (Funker med margarin også)

Enjoy!

Husk dette! Vanniljesukker er ikke bra,
Bruk vanniljestang, snitt den opp og kok den sammen med fløten. Detter blir bare så mye bedre en det simple vanniljesukkeret.

Jeg pleier å «jukse» litt ved å bruke gelatinplater. Bare to stk. Ingen merker forskjell, og jeg slipper å ha dårlige nerver for om kremen blir rennende.

Kremen blir ikke rennende viss du rører rundt på svak varme, og rører slik at den ikke setter seg fast. Du vil kjenne den blir tjukkere, pluss at du skal la den avkjøle og da blir den mye stivere en den var under varmebehandling.

KLUMPER! Skulle du være superuheldig og ende opp med en kumpet krem, kjør den i food processor. Vips! Glatt igjen – litt mer luftig, vel å merke!

det er den beste kaken jeg noen gang har smakt…jeg elsker alt ved den…den fortjener virkelig en sekser!!(«,)

Hvis du vil ha en friskere kake kan du ha over pisket krem av 2 dl fløte og tynne skiver av skrelt kiwi. Enda bedre enn originalen!

takk til deg for denne herlige oppskriften. Ble bra ved første forsøk. herlig, bør prøves. takk

Pleier å fryse bunnen, og dele den i to når den er halvtint. Legger det kremete fyllet mellom og smelter en stor plate Stratos som jeg har over. Det er kjempegodt

Tips! Del deigen i 2 kakeformer så du steker 2 bunner. Jeg er ikke så nøye, så jeg bruker en på 24sm og 1 på 26cm, bakepapir m/1 dråpe smaksmild olje. Varmluft, og steker dem samtidig. Lar dem ligge på rist og tørke seg enda sprøere over natten. Lager, og tar på fyll imellom, og oppå samme dag som kaken skal brukes. Da blir den veldi «kransekakesprø». mmm…

OBS!OBS!
Til tipset med å steke 2 bunner:
Jeg bruker 250g mandler, 250g melis og 5 eggehviter i bunnen.
Kremen: 5 eggeplommer, 1/2dl kaffefløte, 125g sukker, 150g smør, 1ts ekte vaniljesukker
(LIDL skal ha, sies det!) – Jeg kjøper når jeg er i utlandet.
I tillegg: for å få bakepapiret av: la bunnene kjølne litt først.

et tips for de som tenker på kaloriene er at kaken blir ennå bedre helt uten smør i fyllet. min mor som alltid har laget denne kaken uten at jeg har likt den glemte en gang å ta i smør , og gjett hvem som likte den da…

Får nesten vann i munnen her! 😉 Er det noen som vet om man kan fryse hele kaka, dvs med krem og det hele?

er ikke så veldig god i baking…har lyst til å prøve ut denne. kan du bare fortelle meg akkurat hvor mye man pisker når man stivpisker eggehvitene? skal de bli luftige? eller bare røre om litt?

Jeg smelter 2 poser med dajmkuler, sammen med litt fløte – forsiktig i vannbad og har dette over den gule kremen. Settes så raskt kjølig.
Dette har blitt en stor suksess!

Smakte denne kaka i sommer med en liten vri: halve, friske jordbær var spredd over et lag med med krem på toppen, og hakkede, kandiserte mandler var strødd på over. Helt nyyyydelig. Greide ikke å slutte å spise av den. Kan sikkert bruke bær som har vært fryst også.

Jeg bruker ekte meieri smør i kremen, syns det er best. fordeler bunn på 2 former, og har kemen inni og oppå.

For aa faa kremen fin..Roer smoeret mykt…ha saa en og en skje av oppkoket i og roer sammen. Ha tilslutt i 1 barneskje vaniljesukker. Slik gjorde de paa bakeriet hvor jeg jobbet for 40 aar siden. Kaken lykkes alltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *