Kategorier
Kjøkkenet

Småfluer

Av og til hender det at disse ekle små fluene oppstår både fra søplekasser og i blomsterkrukker. For å bli kvitt disse på en enkel og grei måte gjør som følgende. Ta en liten bolle eller en kopp, fyll opp 50/50 med eplecider eddik og zalo. La dette stå en liten stund og fluene vil kravle opp i koppen og drukne. Dermed blir du kvitt disse beistene!

Vanlige søkeord:

  • hjemmelaget fluefanger

0 svar til “Småfluer”

Her er noen råd til

1. Sette ett par fyrstikker ned i jorden i blomsterpottene. Med det røde ned.

2. blande en teskje salmiakk pr liter vann og vanne planten med dette.

3. Del ett hvitløksfedd i skiver og sett dem ned i jorden langs pottekanten.

Det tok en stund før den første flua lå der, men etter det ble det faktisk bra fangst! Litt usikker på om de neste fluene bare kom til begravelsen (!), men uansett funket det bra. Etter ca. et døgn ligger det nå MANGE fluer i skåla, og jeg observerer kun noen få svirrende i lufta…

Dette fungerer utmerket!!!
Bare et drawback – alle vinduer og luftekanaler må være igjenlukket, ellers kommer det mange flere utenfra enn det var i utgangspunktet – evig spiral altså mao.

God rødvin er også en fin fluefanger. Kan også brukes som en test på vinen, industrivin går dårlig.

Dette fungerer sikkert bra, bare husk å ha bollen stående noen dager, for de fluene som havner i bollen har helt sikkert lagt egg en plass som snart klekkes. Så, for at du skal bli kvitt fluene for denne gang, må også neste generasjon taes. Lykke til 😉

Dette har jeg prøvd, uten resultat i det hele tatt. Småfluene reagerte overhodet ikke.

Det beste er å vanne planter med vann tilsatt grønnsåpe. 1 ss pr liter vann. Dette vil klebe seg til fluene og hindre at de formerer seg. I tillegg vil det gi næring til plantene så gjødsling blir unødvendig.

Det beste er hvis man fyller en boks me 50/50 zalo og eplecider eddik, og deretter legger plastfolie over, med små hull akkurat store nok til fluene. de vil da komme seg inn, men ikke ut. For litt ekstra morro er det også lov å tenne på hele greia når den er full av småfluer!

Å legg plastfolie over koppen/bollen med små hull funke absolutt best. Koppen med plastfolie sto halvparten så leng som en uten, å fangstn va over det dobbelte som den uten…
Lukta e itj akkurat favoritten, men så leng den gjør jobben..

Jeg helte litt øl på en tallerken,fluene var der etter et min. Brus og alt annet som er klissete fungerer også utmerket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *