Kategorier
Kaker og snacks

Seig kransekake

Et tips jeg fikk av min beatemor var og ta et kjøkkenhånkle og skylle det godt med kaldt vann og vri det opp. Og når kakene kommer ut av ovnen vender du de rett ned på det (Som enda skal være kaldt) Da avkjøler du de raskt pluss at det er fuktighet. Så er det inn i frysern med den. Da må du får en seig kransekake. Det fungerte i hvert fall for meg. PS: Har du en gammel kvern, den av typen som skiller bærene og saften.Ta den fram igjen. Det største hullet på den er ypperlig til å lage like store ringer også så slipper du å rulle ringer.

Vanlige søkeord:

  • seig kransekake
  • kransekakeoppskrift seig

7 svar til “Seig kransekake”

Noe som kanskje er enda lettere er å avkjøle de utendørs. Det er som regel ganske kaldt ute når man baker kransekake. Dette tipset fikk jeg av min mormor som alltid hadde nydelige seige kransekaker. Funker for meg også.

Hei.
Det aller enkleste er å legge kaken i fryseren etter at den er avkjølt. Da blir den passe seig. I tillegg er det enkelt å få ringene ut av formene når den er frossen. Men husk å ikke steke de for lenge! Jeg har laget gode kransekaker i 20 år.
– Bente F

Hei.
Du må ikke gjøre som det står øverst da ødelegger du smaken + kaka.Hvis det er dette du må gjøre for å få til ei seig kake har du allerede gjort feil.
Jeg baker ca 200 kaker pr. år og det som er det beste er å få satt formene til kjøling og at det er kaldt nok.Jeg baker en del på sommeren også da må jeg beregne meg neste tre ganger så lang tid.Det som de fleste gjør feil når de ikke får til seige kaker er at de steiker dem for lenge .

hei! hvorfor får jeg kransekaker som blir luft i midten ,eller som esar ut og blir flate når jeg steiker de? litt fortvilet nå, har jo aldri hatt problem med dette før, men nå har det hendt flere ganger..

Hvor lenge skal kransekakene steikes? Jeg har kjøpt ferdig deig og skal lage «pinner» og duppe endene i sjokolade.
Kan noen hjelpe meg?

Det fungerer kransekaka ble seig å fin.
Kjempe bra tips som fungerer å legge dem på vått kaldt hånkle.
Takk skal du ha

Har bakt kransekake,men får de ikke seig.Har hatt de i fryseren,lakt brødskalk i boksen jeg oppbevarer de i.Er det ett annet råd?
Har bakt før,men aldri dette problemet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *