Kategorier
Merking

Rekestørrelse

Lurer du på hvor store rekene du kjøper egentlig er?
En eske som er merket 80/100 forteller at esken inneholder reker som har en størrelse som tilsvarer at det går mellom 80 og 100 reker pr. kilo. Dvs at jo lavere tallene er, jo større er rekene.

Vanlige søkeord:

  • størrelse på reker
  • reker størrelse

0 svar til “Rekestørrelse”

Husk at det er et slags statistisk mål.
Jeg jobber i matbutikk, og en kunde kom med en pose frosne reker og spurte om vi kunne veie den. Den veide 950 gram, og kunden ble SVÆRT sint. Han påsto at vi prøvde å lure kundene, for han hadde tatt 60 reker i posen og dette var 50/70 reker, så han sa at dette SKUlle være en kilo. Rent statistisk sett vil sikkert snittvekta av 1000 poser med 60 reker i være ganske nært 1 kg, og halvparten være over 1 kg og halvparten være under 1 kg. (forventningsrett og normalfordelt)

stemmer det at man kan sjekke om det er ferske eller opptinte reker på om «følehårene» kan trekkes lett av ?

Tinte reker er dvaske i skallet og er gulere på farge enn ferske reker. Ferske reker er røde og fine og har sprøtt skall med «kort» konsistens. Ferske reker er forresten lettere å skrelle også, og smaker bedre, er saftigere osv. Kjøp rekene rett frå båten hvis du bor langs kysten, det er like billig som frosne reker på Rema (selv i Oslo!) og garantert ferske reker.

og jeg som har trodd at det er lengden fra hale til tupp…

Kunne forresten tenkt meg å få vite hvor men får kjøpt like dyre ferske reker fra båt som frosne i butikk. Det tror jeg må være bare oppspinn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *