Kategorier
Kjerringråd

Råd mot nyrestein

Nyrestein er svært smertefullt. For de av oss som er såkalte kroniske stein-produsenter, har jeg noen kjerringråd og tips som jeg tror har hjulpet meg:

1. Drikk en skje olivenolje hver morgen. Dette sies å skulle løse opp eventuelle steiner som allerede ligger i nyrene.

2. Vær forsiktig med å drikke for mye eplejuice, samt å spise tomat eller rabarbra. Det er visstnok mat som inneholder en del ugunstig syre. Dette gjelder hvis du har kalksyre-steiner (sorte).

3. Dersom du har kalk-steiner (hvite), må du være forsiktig med melkeprodukter. Kalsiumtilskudd har vist seg å være spesielt ugunstig.

4. Drikk avkok av den lilla blomsten skogstorknebb (Geranium silvaticum). Dette skal i tillegg til nyrestein, være gunstig mot gikt og diare.

5. Ta tranebær-tabletter hver dag. Disse forhindrer urinveisinfeksjon og nyrestein. 3 dl tranebærjuice (33%) er også nok daglig dose, som et alternativ til tabletter.

6. Drikk MYE vann. Det er det rådet man får oftest. Man sørger for god gjennomstrømming og rensing av nyrer og blære. (2 liter om dagen) Det er særlig viktig at du drikker mye dersom du trener eller er i varme omgivelser.

7. Vær litt mer aktiv enn du har vært tidligere. Nyrestein er en typisk sykdom for stillesittere.

8. Drikk sitron-limonade. Dette skal visstnok være svært gunstig mot kalksyre-steiner (sorte). Dette rådet fikk jeg en gang fra en lege.

Dersom du først har fått nyrestein, har jeg følgende tips for å få den raskt ut:

1. Drikk mye vann, men ikke under selve anfallet. Da vil det bli ekstra press på nyren – og det vil gi enorme smerter.

2. Dusj i varmt vann eller sitt i et varmt badekar.

3. Sil urinen gjennom en te-sil slik at du ser om du har stein eller grus i urinen. Dette kan være nyttig for å gi til legen for analyse. (kalk eller syre-stein ?)

4. Ta med urinprøve til legen dersom du må avgårde. Dersom du har svært sterke smerter (vanlig) og det er akutt, kommer du antakelig til å bli lagt inn og få sterke smertestillende.

5. Dersom steinen sitter i nyren kan den tas med laserbølger i vannbad. Dersom steinen har vandret ned mot blæren, men satt seg fast på veien, må den kanskje tas med ståltråd opp urinrøret. (Du får spinalbedøvelse) Dersom steinen er i blæren, kommer den som oftest ut av seg selv.

6. Drikk kjerringrokk-te. Dette er godt for nyrene.

Ved nyrestein sitter smertene bak i ryggen, på en av sidene. Det er intense smerter som har blitt sammenlignet med fødselssmerter.

Lykke til i jakten på nyresteinen !

Vanlige søkeord:

  • nyrestein kjerringråd
  • https://www anis no/tag/rabarbra/

0 svar til “Råd mot nyrestein”

Drikk en og en halv liter vann hver dag!
Da blir ikke urinen så konsentrert, og det dannes ikke så lett steiner.

Tusen TUUUSEN TAKK RANDI ! Dette er til utrolig stor hjelp ! Mye av disse tingene, som feks varm dusj eller et varmt bad fant jeg ut selv igår at virket. Jeg hadde så vondt at jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, så jeg fyllte badekaret med varmt vann, la meg oppi. Og vips var smertene delvis borte. Men kunne ikke ligge der til evi g tid desverre, så jeg la meg i sengen igjen, og smertene kom sterkere tilbake. Jeg skal følge disse kjerringrådene til punkt å prikke:) Det ser veldig lovende ut i forhold til hva jeg har tenkt selv kan være bra mot nyrestein smerter. Det som også hjelper utrolig, (vil ikke sette griller i hodet på noen her) men faktisk marijuana. Jeg er ingen narkoman, men jeg røker marihjuana når jeg får sterke nyresteinsmerter. Det fjerner alle smerter og får meg til å klare å sove. Men det kommer jo tilbake selfølgelig. Så det beste er nok å følge disse forebyggende hverdagslige rådene til Randi her:)

Jeg har nemlig leitet internett rundt , og spurt alle leger jeg har vært i kontakt med, og INGEN har kommet med så bra råd som dette.

En ting til: Pass på at allt dette vannet du skal drikke hver dag (2 liter) er kokt opp og kjølt ned! For all del. Det er mye kalk og jern, og klorin i vannet rett fra springen. Kok vannet i 2 minutter minst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *