Kategorier
Diverse

Pepperkakehus

Når jeg og junior lager pepperkakehus, skjærer vi ut vinduene sånn at de blir delt i 4, eller buer hvis man vil. Så knuser vi syrlige drops(de med forskjellige farger) og strør inni rutene. Når huset stekes, smelter dropsbitene, og det ser ut som ordentlige vinduer. Kjempefint.
Vi spiser ikke huset, men lager en litt større pipe enn vanlig (med hull inn!) Da kan man ha telys inni og vinduene kommer virkelig til sin rett!

12 svar til “Pepperkakehus”

Interessant at en kan bruke smeltet drops! Jeg bruker alltid gelatinplater til vinduene i pepperkakehuset. De blanke gelatinplatene ser ut som gammeldags vindusglass. Dessuten er gelatin også spiselig om barna finner på å putte det i munnen, selv om det ikke smaker særlig at det. God jul!

Ikea selger lyslenker i forskjellige farger, som går på batteri. De gule/oransje gir ett flott lys gjennom vinduene. Spesielt hvis Du bruker gelatinplater.

du kan lage deg din egen mal,da får du huset slik du vil.visst ikke finnes det egne bøker med pepperkakefigurer og hus.du kan jo også spørre i en barnehage om de har en mal du får låne!

Jeg har hørt at det skal være en slags «perler» el hekter som kan stekes sammen med huset slik at huset hektes sammen når det er ferdig stekt. Da slipper man alt sukkersølet. Er det noen som vet noe om dette??

Jeg syns at dere burde lagt inn hva som må til for å lime… Men ellers så var det jo bra…!!

Kjærlig Hilsen Marie Kalstad ungene

Hva bruker man til å lime med, jeg har prøvd med Melis, men det virker ikke særlig bra…Er det noe annet jeg kan bruke? Kanskje sirup..??

Det er fint å lime pepperkakehuset med fløtekarameller. Det blir ikke like varmt som sukker og lettere å forme med.

Er det noen der ute som kan fortelle en førstagangsbaker om delene til pepperkakehuset skal stekes litt lenge for å bli stive nok til at det ikke siger sammen når det limes sammen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *