Her er en oppskrift på pepperkaker jeg har fått servert mange ganger i Mexico. De passer godt til akkurat denne årstiden, for i Mexico er de kjent for å hjelpe mot forkjølelse. Server kakene en kald regnværskveld sammen med en kopp varm te!
Denne oppkriften er ganske stor, så du kan med fordel halvere den.
100 gr smør
1 dl honning, helst akacie, men norsk lynghonning går også bra.
2 dl brunt sukker
1 dl creme fraice eller rømme
5 dl hvetemel
1 ts ingefær
2 ts sort pepper
4 ts cayennepepper
1 ts tabascosauce
3 ts kanel
1 ts bakepulver
I stekeovn: 175 grader, 8-10 minutter
Bland honning, sukker og smør i en kaserolle. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kaserollen av varmen og avkjøl blandingen. Bland i creme fraice/rømme og fløten. Bland i hvetemelet, krydderet og bakepulveret. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i kjøleskapet til neste dag.
Neste dag knar du deigen, kjevler den ut til den er helt tynn. Lag figurer. I Mexicio pleier de å forme kakene som stjerner, måner eller revolvere, såkalte «seksløpere».
Kakene skal stekes på plate midt i ovnen med bakepapir. Avkjøl kakene.
Bon Apetit!
0 svar til “Mexicanske pepperkaker”
Hvor mye fløte skal man ha i ?
Hvor mye fløte skal det være i?
Hm, tror ikke det skal være fløte i disse. Du skal nok enten bruke creme fraice/rømme, eller fløte.