Kategorier
Diverse

Kjernetemperatur

Bruk steketermometer for å få riktig kjernetemperatur når du steker kjøtt.

Indrefilet av svin
65 grader

Storfekjøtt biff, indrefilet og ytrefilet
Rød: 55 – 60
Rosa 60 – 65
Gjennomstekt/grå: 70

Røkt svinekam
70 grader

Lammestek og lammelår
70 grader for rosa kjøtt
72 + for gjennomstekt

Reinsdyrkjøtt, reinsdyrstek og reinsdyrfilet
Rosa 65 grader
Gjennomstekt 70 grader

Kalkunfilet
69 grader

Kalkun
70-72 grader

Ribberull
70 grader

Roastbiffen
65 grader

Kylling
70 grader

Entrecôte
60-65 grader

Oksestek
58-60 grader

Vanlige søkeord:

  • kjernetemperatur svin
  • kjernetemperatur kylling
  • steketemperatur svin
  • svinefilet kjernetemperatur
  • kjernetemperatur kalkun
  • kjernetemperatur ribbe
  • steketemperatur svinefilet
  • kjernetemperatur indrefilet
  • kjernetemperatur svinefilet
  • kjernetemperatur

0 svar til “Kjernetemperatur”

Husk at kjernetemperaturen øker med 4% av steketemperaturen når du legger kjøttet til å hvile etter steking. Dvs at dersom du steker et lammelår på 160 grader og skal ha 70 grader i kjernetemperatur, så ta det ut når det er 64 grader og pakk det i folie. Deretter vil kjernetemperaturen stige til 70 i løpet av de 20 minuttene den skal hvile i folie før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *