Kategorier
Dyr

Katteoppdragelse

Det er ikke lett å lære katten hva den kan og ikke kan få lov å gjøre! Som regel er det nok med eksempelets makt (vise den hvor kattedoen er for eksempel) men av og til er ikke det nok. Det er effektiv å ha en sprayflaske med vann stående og så bare spraye litt vann i fjeset på katten når den gjør noe galt. Er det noe katter ikke liker så er det vann!

Vanlige søkeord:

  • hva kaller du en katt som drikker sitronvann
  • hva kaller man en katt som drikker sitronvann

17 svar til “Katteoppdragelse”

Jeg har katt selv. Det trikset der funker sikkert men det går vel litt i retning dyerplaggeri? Når katten min gjør noe gale (som å sitte på bordet) bare tar jeg den ned på gulvet med en gang då gjør den ikke det igjen. Det holder bare å stoppe han når han skal gjøre noe som du ikke liker. Er ganske sikker på at det med vann også funker men katter hater vann som alle vet og jeg vil ikke utsette han for det

Når en katt gjør det du ikke vil, må du si bestemt nei i gjerningsøyeblikket. Handlingen som du misliker, må det reageres på samtidig som handlingen utføres av katten.

Inger

Syns ikkje dette er dyreplageri.Når det reageres med spruteflaske, blir katten meir konsekvent når det gjelder å ikkje gjere det den ikkje har lov til. Har derfor gjort det slik, at da han var liten reagerte eg med sprayflaske når han gikk på kjøkkenbenken og på kjøkkenbordet, mens når han gikk på stuebordet så sa eg bare NEI – og dytta strengt til han slik at han skulle gå ned.

Sprayflaska er ikke akkurat min favoritt…. Min katt kan «sitt, dekk, gi labb, high five, kom hit, gå ut, bader og klipper klør frivillig osv», og jeg belønner henne når hun gjør noe bra, men straffer henne aldri når hun gjør noe galt….som hun aldri gjør forsåvidt…. 🙂 Om din katt ikke skal gå på kjøkkenbenker o.l., leggg litt sitrus (sitron/appelsin) på benken. Katter liker ikke lukten..
Når man straffer katten sin, gjør man den bare mindre motakelig når man vil ha kontakt!

Jeg har sparya vann og frest til kattene når de har gått på bordet eller krafsa opp i potteplantene. Å kalle det for dyreplageri er vel drøyt. Etter vært så er det bare å frese så forbinner katten det med vannet og det slutter med å gå på bordet. Å sette katten den, fungerer sikkert fint for en bestemt rase. De kattene jeg har hatt har ikke brydd seg om det.

Har 3 katter. Roper «Fy» høyt eller klapper «høyt» ett par ganger med hendene. Fungerer bra, da kattene reagerer mot høye lyder/støy. Har ikke funnet ut hvordan jeg skal få dem til å ikke åpne dører..noen tips? Nå låser jeg alle dørene mine!

Jasså, du freser til katten din? Tror ikke du skal snakke om hva som er normalt. For katter så sier et fres noe om hva slags humør DU er i (normalt en annen katt da). Dette er ingen god måte å lære en katt noe på. Katter, som en del andre dyr forstår veldig godt ditt toneleie og hvor høyt du snakker, bruk det! Jeg selv har brukt spruteflaska et par ganger, men syns det er helt forferdelig. Jeg har kun gjort det når katten min har «klikka» og satt klørne i meg.

Jeg har en døv katt… nytter ikke mye med høyt stemmeleie der, nei, så en dysj med sprayflaska kan hun godt tåle, siden hun får så mye kos ellers, så er hun fortsett en glad og fornøyd katt, uten tegn til at hun virker som en mishandlet katt. 🙂

Jeg har lært katten min det meste og det eneste trikset jeg brukte var god tid. Med nok tid og arbeid kan du lære ett dyr hva som helst. Tom.

katten min reagerte ikke på sitron/apelsin skall… har sett katter som rygger omtrent av lukta. men min katt gikk bort for å smake… prater MYE med katta mi og noe spruteflaske trengs ikke… bare å si nei …

Den ene katten vår elsker vann…så spruteflaska er rimelig bortkastet.
Den andre flyr bare vi rister på den.

Bruker den når de har blitt løftet ned av bortdet et par ganger allerede eller når de nesten hopper opp i matfatene våre og ikke lar oss i fred. Ellers så går det i NEI! og to høye klapp-klapp!

Katten min hopper opp på kjøkkenbenken og spisebord hele tiden. Vi har brukt stemmen på forskjellige måter. Han vet han ikke får lov til det, og piler ut hvis vi nærmer oss kjøkkenet. Vi har prøvd mandarinskall i døråpningen, men han hopper bare over når det har tørket. Vi har prøvd mye forskjellig, men han stopper aldri, selv om han vet han gjør noe han ikke har lov til.

Noen som vet hva jeg kan gjøre, slik at han faktisk stopper med det?

Hvorfor skal ikke kattene få hoppe opp på benker og bord? er dem ikke familiemedlemmer? Få dere en porselenkatt i stedet for. Dyr må jo for pokker få väre dyr og ikke oppdras som mennesker!

Katter er ute og går på potene sine. De kan ha mye rart i pelsen og rester etter avføring kan også sitte igjen. Og så lurer man på hvorfor katter ikke skal på bord eller kjøkkenbenken??? Vi lager og spiser tross alt mat der. Når ikke mine barn får gå på kjøkkenbenken eller bord hvorfor skulle kattene??? Ja de er familiemedlemmer.

På katten min fungerer det ingenting på. Sprayflaske, appelsinskal, høye lyder og heller ikke å knipse han litt på nesa.
Han hopper ned i fra kjøkkenbenken når jeg roper, men det fortsetter etter 5 minutter igjen.
Også gjør han det når jeg ikke er i rommet.

Trenger virkelig tips! Våknet bare i dag med oppspist blomstrebukett, og et par knuste fat. Alltid hyggelig å våkne opp til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *