Du trenger:
– 2 dl sukker
– 2 dl fløte
– 2 dl sirup
Fremgangsmåte
Hell sukker,fløte,sirup i ei stor panne. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom.
Ta omtalte vannprøve, når en dråpe av karamellmassen kan formes til ei lita kule i vannet, kan du helle massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl.
Skjær i passende biter, pakk eventuelt inn i cellofan. Fin julegave/oppmerksomhet.
Karamellene blir ikke stivere av mer sirup, heller tvert imot. Og vær forsiktig, – dette er heite saker, hold små barnefingre unna.
Hvis du ønsker det:
Hakkede nøtter eller mandler som røres inn i karamellmassen før den helles i form.
Vanlige søkeord:
- karamell
29 svar til “Karamell”
karamel rula!!!!!! nam nam!!!!!!
Fin oppskrift!!
Disse anbefales veeeeldig!!! Lage dem ofte ;0)
Husk at temperaturen bestemmer konsistensen på karamellene. «Lav» temperatur gir myke karameller mens høy temperatur gir harde.
Som noen sa saa er det temperaturen som bestemmer konsistensen. Dersom du har et koke/steke termometer saa forsikre deg om at temperaturen ikke overskrider 120 grader. Over dette saa gaar det styggfort mot «knekkis».
Beste temperaturen aa ta det ut paa er 120 grader. Da blir det fin og seig karamell.
Det blir altfor lite av denne oppskrifta…..
Desse karramellane trur vi blir veldig gode. skal prøve å lage litt no, men vi har ikkje fløte så vi må bruke lettmelk. Håper det går bra…
MMM Kjempegodt
Elsker karameller! ska lage sånne! d e jafall sikkert! *glizæ* hihi! ***klem***
For å gi karamellene en mer smuldrene konsistens, tilsett melis og natron ved slutten av koketiden. Man får da en mye bedre karamell som smelter fort i munnen!
Husk også å tilsette en anelse salt.. Alt blir bedre med litt salt..
Vaniljesukker er også bra..
og hvor LENGE må det koke?
Må koke iallefall en halvtime 🙂
Eg syns det blei litt for søtt egentlig.=)
prøv med 2ss smør, i også det blir kjempe godt!
Veeeldig seig, men god:)
Min ble ikke hard, bare heeeelt bløt:)
Min kokte i ca40-50 min, men ble ikke stiv:(
Hei du som har laget denne oppskriften, den var kjempe god!
Jeg liker å spise når jeg er på tur ute : )
Det blir en perfekt tur med den 😛
Jeg har tenkt å lage en i dag!!
Bra gjort = )
Nam Nam det var utsøkt det er nesten ikke til og tro!!!! Hilsen godtemumsene
den er så god det er karamell den smelter i munenn
Har netopp laget det, så syykt skjøønt!
Man får ca. 15 biter i normal karamellstørrelse..
Sorry, jeg retter på meg selv når jeg sier at det er 15 biter. Det er nermere 30! Det kommer jo selvølgelig litt ann på hvordan du deler den da..
Smaker utrolig
Disse er veldig gode!! har laget dem selv, flere ganger. Men husk å ikke la blandingen koke for lenge, da blir karamellene alt for harde!
Bland inn 4 store spiseskjeder med oboy så blir det sjokolade karamell istedet. Det er kjempegodt
disse smaker kjempegodt!!!hvordan oppbevarer jeg karamellenen? jeg la de i en eske, men nå sitter de så godt sammen at det nesten er umulig å få tak i en…. og hvor lenge skal karamellen avkjøles før jeg deler den opp i biter?
HIMMELSK!
trenger man sirup??