Kategorier
Kaker og snacks

Karamell

Du trenger:
– 2 dl sukker
– 2 dl fløte
– 2 dl sirup

Fremgangsmåte
Hell sukker,fløte,sirup i ei stor panne. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom.
Ta omtalte vannprøve, når en dråpe av karamellmassen kan formes til ei lita kule i vannet, kan du helle massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Skjær i passende biter, pakk eventuelt inn i cellofan. Fin julegave/oppmerksomhet.

Karamellene blir ikke stivere av mer sirup, heller tvert imot. Og vær forsiktig, – dette er heite saker, hold små barnefingre unna.

Hvis du ønsker det:
Hakkede nøtter eller mandler som røres inn i karamellmassen før den helles i form.

Vanlige søkeord:

  • karamell

29 svar til “Karamell”

Husk at temperaturen bestemmer konsistensen på karamellene. «Lav» temperatur gir myke karameller mens høy temperatur gir harde.

Som noen sa saa er det temperaturen som bestemmer konsistensen. Dersom du har et koke/steke termometer saa forsikre deg om at temperaturen ikke overskrider 120 grader. Over dette saa gaar det styggfort mot «knekkis».
Beste temperaturen aa ta det ut paa er 120 grader. Da blir det fin og seig karamell.

Desse karramellane trur vi blir veldig gode. skal prøve å lage litt no, men vi har ikkje fløte så vi må bruke lettmelk. Håper det går bra…

For å gi karamellene en mer smuldrene konsistens, tilsett melis og natron ved slutten av koketiden. Man får da en mye bedre karamell som smelter fort i munnen!

Husk også å tilsette en anelse salt.. Alt blir bedre med litt salt..
Vaniljesukker er også bra..

Hei du som har laget denne oppskriften, den var kjempe god!
Jeg liker å spise når jeg er på tur ute : )
Det blir en perfekt tur med den 😛
Jeg har tenkt å lage en i dag!!

Bra gjort = )

Har netopp laget det, så syykt skjøønt!
Man får ca. 15 biter i normal karamellstørrelse..

Sorry, jeg retter på meg selv når jeg sier at det er 15 biter. Det er nermere 30! Det kommer jo selvølgelig litt ann på hvordan du deler den da..

Disse er veldig gode!! har laget dem selv, flere ganger. Men husk å ikke la blandingen koke for lenge, da blir karamellene alt for harde!

Bland inn 4 store spiseskjeder med oboy så blir det sjokolade karamell istedet. Det er kjempegodt

disse smaker kjempegodt!!!hvordan oppbevarer jeg karamellenen? jeg la de i en eske, men nå sitter de så godt sammen at det nesten er umulig å få tak i en…. og hvor lenge skal karamellen avkjøles før jeg deler den opp i biter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *