Kategorier
Kjemi

Kalibrere hygrometer

Du trenger ca. en teskje vanlig salt, som du heller i en liten skål, for eksempel en brusflaskekork. Tilsett noen få dråper vann til saltet. Her er det viktig at man ikke bruker så mye vann at saltet løser seg opp. Saltet skal bli helt vått, men må beholde sin faste form. Legg så korken med det fuktige saltet i en liten plastpose sammen med hygrometeret, og lukk posen. Det beste er å bruke en gjennomsiktig pose med lynlås, for eksempel en frysepose, så er det lettere å følge med. La den forseglede posen ligge i romtemperatur i minst 6 timer, slik at klimaet i den stabiliserer seg. Poenget er at fuktig salt holder en relativ fuktighet på 75% i et isolert miljø. Etter 6 timer kontollerer du hygrometeret, som da skal vise nøyaktig 75%.

0 svar til “Kalibrere hygrometer”

Tar du to kjøkken frotee handklær og gjennomdynker dem med varmt vann, legger dem over i ca 40min. vil den relativt raskt vise 100%

Referert fra bruksanvisningen til et hårhygrometer jeg har: «Viktig: Man bør, periodevis anbringe instrumentet 2-3 dager i det fri på et regnbeskyttet sted for at hårstrengen kan regenereres, hvorved nøyaktigheten bibeholdes.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *