Skjær potetene opp med ostehøvel. Legg skivene i rennende vann etter hvert som de skives opp, da blir de også sprøere fordi stivelsen vaskes ut av dem. Tørk dem godt med et håndkle før de friteres.
Stekes i to omganger (som chips). Første gang til såvidt svakt gule, i andre omgang til passe gylden.
Vanlige søkeord:
- hjemmelaget potetgull
0 svar til “Hjemmelaget potetgull”
Stek flakene i solsikkeolje, det er en kjempefin olje til å lage potetgull med!
kan man steke d i stekeovnen??
det var dårlig forklart!
Nam Nam.. Dette var spennende og nytt for meg. Spennende og prøve…
Det var bra man knne finnne det et sted, har tenkt å prøve å lage det.
Tusen takk.
paprika potetgull: Paprika krydder, pepper og litt salt.
Peanøttolje! Nam nam, de blir SÅÅÅÅ sprø.
den hjemmelagde potetgullen er knall god!!
Skal dei steikast på steikepanne eller i steikeovnen??
Skal de stekes i stekepanna eller i sktekeovnen?
Det mest gunstige er vel å steke de med frityrgryte. Hvis ikke stekepanne som 2. valg, men der er det jo en risiko for brann, daolje har veldig lett for å ta fyr.
kan også legge de i stekeovnen..alt etter smak og behov…blir godt uanz
Men skal man ikke ha noe krydder?
er dette godt ?
tusen takk for en meget bra oppskrift på potetgull. det er bare et aspekt av din flotte oppskrift som jeg ikke skjønner. Er det en vanlig stekepanne du bruker, eller kan man f. eks legge det inne i selve stekeovnen på komfyren?
Håper på et oppklarende svar.
jeg lurer kanskje på, herr, frk. eller fru, Anonym, at Anonym (som har forfattet oppskriften) mener her at potetskivene skal frityrstekes i panne på komfyren. Det er viktig at vi alle skriver meget nøye og forklarende, slik at ting blir laget på riktig måte. Tenk f.eks hvis jeg trodde at man skulle putte stekepannen i ovnen med olje og det hele!! Det kunne jo blitt brann av mindre, og brann ser vi dessverre så nye nå for tiden.
Jeg har selv jobbet som frivillig nede på brannsenteret i svingen i flere år, og jeg må si at brann er meget farlig, desto farligere er det å slukke den! Så jeg håper at dere leser dette innlegget, slik at dere ikke lager den på den måten jeg beskrev, (altså scenarioet der hele stekepannen settes inn i oven – IKKE GJØR DET) for jeg vil helst slippe å dra på utrykning med brannbilen og hele kompaniet.
Hør, hør!