Kategorier
Kjerringråd

Hikke

Å bli kvitt hikke er ikke lett. Noe som kan hjelpe er å svelge en spiseskje med bringebærsyltetøy. Det ikke alltid det hjelper, men noen ganger blir det full klaff.

40 svar til “Hikke”

Dette tipset er 100% sikkert. Vår sønn hikket mykje då han vaks opp. Ei ts. var nok då han var liten. Mens eg må ta ei heil ss. Vi kaller bringebærsyltetøy for hikkemedisin.

BLi kvitt hikke!!
Da børr du drikke et glass vann opp ned… Du tar munnen din på andre siden av glasset og bøyer deg fraomver=) Funker helt toppers!!

Det fungerer fint med bare å holde pusten, men trikset er å sitte! Da slapper man lettest av i magen. Så sitt ned, og trekk pusten dypt. Hold så lenge du kan, og tenk deg at luften skal dyttes «ned i magen». Slipp så luften sakte ut, og vent på neste hikk som aldri kommer…

Press i «kjøttet «mellom høyre tommel og pekefinger, innerst der bena møtes, og du vil vanligvis være kvitt hikkingen på 10 sekunder.

Prøv en paradoksal teknikk. Konsentrer deg intenst om å utløse den neste hikken med din egen vilje. Du vil oppdage at hikken blir borte.

Bringebærsyltetøy har ikke slått feil èn gang siden jeg fikk tipset for 5 år siden.

Dette har funket 100% for meg. Drikk så mye som du klarer av et stort glass vann uten å puste. Hold samtidig for ørene og nesen. Du må kanskje få litt hjelp til dette, men det funker!!!!

Jeg syns det er mye bedre å stå på hode og drikke vann, da slutter hikken garantert

Det stemmer det med bringebærsyltetøy. Jeg hørte rådet for 2 år siden – hadde ikke noe tro på det, men det virker.

Fikk en gang hikkeanfall på fest, og en søt jente kom plutselig bort til meg og holdt meg for nesa og sa «kom igjen, hikk nå! hikk! kom igjen!» da ga det seg med en gang…

Grunnen til at det kan være vanskelig å slutte å hikke er at man hele tiden konsentrer seg om det, så trikset er å forsøke og «glemme» det. Derfor det fungerer med bringebærsyltetøy eller av og til også å holde pusten, slik at man tar oppmerksomheten bort til noe annet. Hjelper for eksempel å feste blikket et sted, trekke pusten forsiktig, slippe den ut, også telle nedover fra 10 inn i seg. Det tar bort såpass mye av konsentrasjonen, at hikkingen forsvinner. Bare prøv selv!

Drikk en slurk av e glass vann, løft så glasset opp og se under glasset. deretter tar du en ny slurk og fortetter på samme måten. gjøres vanligvis 3 ganger, men fortsett fler dersom hikken ikke forsvinner. trikset er å få lungene i ro igjen.

Et annet bra tips er å svelg en teskje med sukker! Det har virket hver gang på min hikke 🙂
(for oss som ikke er hysteriske over kaloriene!)

Jeg drikker et stort glass vann uten å puste og da stopper alltid hikken. Hvis jeg ikkje kan få tak i vann der og da, puster jeg dypt og rolig og fokuserer på å ikkje hikke. Det funker faktisk for meg.

Få noen til å stå bak deg og holde rundt deg og presse inn magen din./Heimlich-grep) Samtidig så drikker du et glass vann. Funker bestandig!

SE HER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ta heller en sukkerbit om du ikke nødvendig har bringebørsyltetøy, tygg sukkerbiten, men ikke tygg så den blir borte men tygg sånn at det er litt grove korn igjen i munnen! svelg så sukkerbit-klumpene å du er kvitt hikken med en gang, dette hjelper alltid!UANSETT!

En lærer jeg hadde på videregående hadde ett bra triks.
Det var en i klassen som satt og hikket. Læreren gikk ned til han, tok frem en hundrelapp og sa: hikker du en gang til skal du få denne.
Da var det slutt på hikkingen.

Hikke er irritasjon av musklene i mellomgulvet som fører til kramper…

Det er mange forskjellige teknikker på å fjerne det… jeg har mine egene kjerringråd som jeg selv har hatt god hjelp av.

Ta et glass med vann HELT opp til randen. Legg hendene på ryggen og drikk på feil side av glasset til du ikke klarer å drikke mer.

En annen en og er å hvis du er den som bare hører på hikken… Be personen som hikker å fortelle hva personen spiste til middag den siste uken.. Teit med effektivt! 🙂

BRINGEBÆR HJELPER! Det er ingen tvil – og man behøver ikke tro på det, engang. Har prøvd det på både voksne og barn, til og med på en baby og på en hund – og hikken forsvinnner med en gang. Bringebærsyltetøy er like effektivt.

Dersom det ikke er deg som hikker, men en annen, kan du late som om du skal fortelle vedkommende en hemmelighet. Pass på at du hvisker så lavt at den som hikker kun hører noen få ord, og blir nysgjerrig. Da konsentrerer han seg om det du sier, og slutter å hikke! Funker på meg:D

Jeg har forsøkt bringebærsyltetøy med veldig godt resultat i flere år. Men i de senere år har effekten avtatt. Det nye er frisk ananas. Gjerne i food processor med litt vann og isbiter så det blir kald saft. Det har kurert hikken min, som iblant varer i flere uker – dag og natt.

Det beste rådet jeg vet mot hikke er å gurgle vann. OBS- Barn bør nok ikke gjøre det..for de har lett for å «sette vannet i halsen.»

Godt råd mot hikke:
Stå rett opp og bøy hodet så langt ned som mulig å se på føttene dine,funker bra etter en kort stund.

hold pusten så lenge du klarer,husk å sitte ,sammtidig tenk på noe annet mens du holder pusten som å se på tv imens,så slipper du pusten sakte ut,så er den borte…funker alltig for meg:)

ENKELT OG GREIT!! D beste mot hikke er å drikke et glass vann, mens du holder deg for nesen. Eller barra vente på neste «hikk» da kommer den aldrig:)

Sukker. En teskje eller i syltetøy-form (ikke noe lett-fjas — ordentlig sukret). Stopper magekrampen, som hikke faktisk er, i minst ni av ti tilfeller.

Fest-trikset!
Er du på fest og har irriterende hikke? Sprett en øl still deg opp etterveggen oppned og drikk med sugerør, funket med en gang!

Dette er et SUPERT tips not hikke..
Det visket hver eneste gang…
Få en annen til å presse forsiktig inn på begge sidene av hodet ditt(Ca. ved tinningen)
Så tar du et glass vann og drikker noen slurker sakte…Så når du setter glasset ned og vennen din slipper hodet ditt er hikken over…
Dette har virket alle gange jeg har prøvd det på meg selv og på venner 🙂

Babyjenta vår på ni mnd hikket uavbrutt i flere timer. Hjalp ikke med bringebær. Etter å ha holdt henne opp ned etter beina i et halvt minutt var hikkingen helt borte. JIPPI 🙂

En kirurgvenn sa at noe som hjelper de aller fleste er å stenge for nesen og øregangene mens man tar en god slurk vann. Har prøvd det mange ganger, kjempebra! Fint med hjelp til å stenge ørene.

Spør personen som hikker, hva han/hun spiste til middag i går:D funker hver gang:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *