Kategorier
Middag

Fløyelsgrøt

– 2 porsjoner

* 8 dl. melk
* Ca.6-7 spiseskjeer smør/margarin
* Ca. 1 dl mel

* Smelt smøret i en kasserolle
* Når smøret er smeltet, blander du inn melet. (Bland litt etter litt for å unngå klumper.)
* Hell i melken litt etter litt. (Også dette for å unngå klumper.)
* Kok opp melken og la grøten stå og småkoke 5-7 min. (For å koke ut melet.)
* Strø sukker og kanel på (og et smørøye hvis du vil) og server.

* Vil du ha tjukkere/tynner grøt; øk/mink på smør og mel-mengden.
* Melkeprodukter har meget lett for å svi seg, så rør ofte og ikke bruk for sterk varme.

0 svar til “Fløyelsgrøt”

Denne grøten var ikke særlig vellykket. Det ble litt for mye melk.
Mye bedre er:
3ss smør
5 dl melk
1 dl hvetemel
1/4 ts salt

hmm.

ble litt rennende.

Jeg vil anbefale

– 6 dl. melk
– 5 ss smør
– 1,2 dl mel

Du trenger ikke å ha i melet så forsiktig, det blir ikke klumper på det trinnet uansett, men det stemmer at melken spes i(dvs litt etter litt).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *