Kategorier
Datasikkerhet

Epost-orm

Legg til din egen e-postadresse i adresseboken din. På denne måten vil du kunne oppdage om en virusorm misbruker adresseboken din.

0 svar til “Epost-orm”

…Eller slutt å bruke MS Outlook… Hvor mange ganger må folk brenne seg før de skjønner? Og ikke minst… om du MÅ bruke outlook, pass på å slå av auto-eksekvering på attachments…

Greit… Sikkert et helt idiotisk spørsmål, men noen ville lurt på hva «auto-eksekvering» er… (Jeg vet ikke om den forrige kommentaren kommer over denne, men i alle fall er det den forrige kommentaren jeg sikter til..:)

Auto-eksekvering vil i denne sammenhengen si at vedlegget til mailen starter å kjøre av seg selv, uten at brukeren setter det igang.

Er eksekvering et ord engang? Det Magne sikter til, er det som på engelsk heter auto-execution, som oversatt til norsk vil bety automatisk kjøring.

Begynner å minne om et språkforum her nå, men for ordens skyld: kjøring oversettes ikke execution på engelsk, driving er et bedre ord. Excecution på norsk kan f eks være utførelse eller iverksetting. (Iflg Clue) Altså: auto execution= automatisk iverksetting f eks.)

Ti Anonym som spør om «eksekvering» er et ord. Ja, i høyeste grad. I følge Norsk Riksmålsordbok betyr eksekvere iverksette, fullbyrde (dom, straff). Norsk Synonymordbok oppgir disse synonymene til eksekvere: forrette, fullbyrde, iverksette, utføre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *