Kategorier
Kjerringråd

Blanke sølvsmykker

Begynner sølvsmykkene å miste glansen og trenger en rengjøring, så legg smykket rett og slett i en skål med ketchup over natten. Skyll smykket rent med vann – og vips, sølvet er blankt og pent igjen!

Vanlige søkeord:

  • rense sølvsmykker
  • rens av sølvsmykker
  • rensing av sølvkjede

9 svar til “Blanke sølvsmykker”

Gull kan vaskes (som nevnt ) i samiakkvann. Ketchup gjør neppe ,noe med sølvet (men det er klart at sølvet blir renere når du vasker bort ketchupen). Ketchup inneholder eddik, og vil imidlertid kunne fjerne rust dersom du har behov for det.
Derimot kan du legge aluminiumsfolie i en liten bolle, helle på masse salt, deretter slår du kokende vann over. Oppi her kan du vaske sølv. Du vil lukte sølvpuss. Denne metoden kan du bruke på sølbestikk også. Bare pass på så du ikke fjerner okyderingen (svarte felter i mønsteret som skal vaære svart). Dette har en helt grei kjemisk forklaring – men jeg går ikke inn på den nå.

Da lurer jeg på en ting. Hva med smykker som er belagt med emalje? Blir de ødelagt hvis man følger disse rådene som er beskrevet her?

Hva med oksydert sølv? Har et snirklete smykke i oksydert sølv med røde granater innfelt som jeg aldri får rent med vanlig pussemiddel (det setter seg i snirklene og er nesten umulig å fjerne).

Hvordan få tilbake oksydering som skal være på sølv om man har slumpet til å fjerne det og fått hvitt «belegg» der istedet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *