Kategorier
Vedlikehold

Bevar malekosten

For å kunne bruke malekoster om igjen bør man vaske dem grundig rett etter bruk. Slik gjør man det best:

Oljemaling:
Vask penselen i whitesprite for å fjerne så mye malingrester som mulig.
Vask deretter penselen i zalo-vann for å fjerne fettet på penselen.
Skyld penslen godt i rent vann etterpå.

Vannbasert maling:
Samme fremgangsmåte som oljemaling, men bytt ut whitesprite med vann.

0 svar til “Bevar malekosten”

Jeg vil på det sterkeste anbefale å la være å bruke white spirit. Det er en væske som ikke bør brukes. Tørk penselen så tørr som mulig på en planke eller i tørkepapir (gjelder både vann og oljebasert) Hell litt grønnsåpe på kosten, gni det godt inn i busten, og skyll i vann. Gjenta dette til kosten er ren. Kosten kan eventuellt gnis inn med grønnsåpe og pakkes i plast før den legges bort, men det er ikke nødvendig.

Bruker man olje maling og skal male flere dager. Legg den i en plastpose i fryseboksen nŒr du er ferdig for dagen. Like god nŒr man tar den opp igjen.

Malingkoster i fryseren setter smak og lukt på mat. Anbefales ikke av en som har prøvet det.

Vannbassert maling stemmer og har selv gjort det med god ressultat.

men med oljebassert maling så legger du kosten i vann til festet av bustene. dette gjøres så lenge du maler. vannet hindrer oksygen til malingen og hindrer at denne herdes. Når du er ferdig med malingen så tørker du godt av kosten og vasker kosten med white sprite og deretter med zalo.

Oljebasert maling eller lakk: hvis du skal male eller lakke flere dager på rad, sett kost i et glass vann. Når du skal bruke kosten igjen, stryk den flere ganger på avispapir (gjerne en side med lite trykk). Vannet blander seg ikke med maling eller lakk og kommer ganske lett ut av penselen. Istedenfor glass, kan du benytte plastboks av den typen du kan kjøpe syltetøy i. Det aller beste er å bruke kokt og avkjølt vann slik at alle mikroskopiske luftbobler er ute.

Har lagt pensler m/ oljemaling i frysen uten å få ødelagt mat, men har først lagt penslene i en lukket frysepose. I stedet for Whitespirit kan man bruke litt vanlig matolje, gjerne utgått på dato og harsk, gnikk litt inn i penselen for å løse oljemaling (olje løser alltid olje) og gnikk penselen inn med zalo før penselen skylles i lunket vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *