Kategorier
Valg av...

Barnesete

– Vær forsiktig med kjøp av brukt utstyr. Kjenner du ikke til barnesikringsutstyrets historie, bør du si nei. En slitt, skadet eller en stol som har vært i en kollisjon gir redusert sikkerhet.
– Anbefalt levetid for barnestoler er 5-6 år. Se etter ECE-godkjenning (ECE 44 03) og bruksanvisning – også ved lån eller leie av barnestoler.
– Monter aldri barnestol i seter hvor det er kollisjonsputer. Er det kollisjonspute i passasjersetet kan du få merkeforhandleren til å koble det ut.
– Barn under 3 år bør sitte bakovervendt. Unger under 4 år sitter fem ganger så sikkert i bakovervendt posisjon.
– Finn riktig stol i forhold til barnets vekt.
– Barn under 140 centimeter bør ikke sitte i framsetet hvor kollisjonsputen er aktivert.
– Gravide bør sikre seg med spesialbelte. I en kollisjon kan en voksen person veie 3-5 tonn, og et spesialbelte styrer dette trykket vekk fra fosteret.
– Barnestoler med beskyttelse sideveis gir større trygghet og bedre comfort.
– Sørg for at stolen er korrekt og stramt montert, ellers har den liten hensikt.
– Spør fagfolk om råd og vink – få dem til å vise deg hvordan stolen skal monteres og plasseres.

0 svar til “Barnesete”

Mange barn er ukonfortable, ja noen er endog hysteriske i bil når de sitter bakovervendt. Det forundrer meg at det ikke kommer fram statistisk materiale på den psykologiske effekten av dette, men bare de tekniske egenskapene til seter og deres plassering. Jeg er overbevist om at frustrtasjon og plutselige hendelser forårsaket av ukomfortable barn i bil er en langt større trafikkrisiko enn selve setets tilpasning mht. kollisjoner etc.

Ja, den kommentaren er jeg enig i.
Og så har man som fører (og gjerne er eneste voksne i bilen) liten oversikt over barn som sitter bakovervendt bak i bilen – det er ikke få som har kollidert fordi man blir «opptatt» av noe som skjer der bak…..

Vil du se ungen som sitter bakovervendt bak deg, monterer du ganske enkelt et sladrespeil baki bilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *