Kategorier
Rengjøring

Vin på duken

Har du vært uheldig å fått rødvin på duken er det om å gjøre å handle raskt. Hent salt og strø godt med salt over flekken. La saltet ligge en stund.

Om det er saltet som gjør at du kan vaske vekk flekken lett eller om saltet trekker til seg vinen er jeg ikke sikker på, men det fungerer! Kom med kommentarer!

0 svar til “Vin på duken”

men når vinflekken er gammel og tørr, da kan du væte den og stryke over med en svovlingstabelett (som brukes til vinlegging)eller eventuelt koke duken sammen med en fem seks tabeletter. Det sker faktisk et mirakel da.

Om du har sølt rødvin duk eller klær; strø IKKE på salt.
Dynk flekken godt i en billig hvit vin og du vil oppdage at flekken forsvinner etter en tid.

Det med salt fungerer helt supert, har selv prøvd det flere ganger. Det er veldig viktig å ikke berøre vin-sølet før man strør på salt. Reddet en nydelig gammel duk hos min mor på den måten. Dekk flekken med salt, la den ligge en stund og så vasker du den på vanlig måte. Lykke til!!

Salt fungerer nok, men jeg har hørt at potet-mel skal være bedre, siden det trekker vesken til seg. Men salt binder også veske til seg, det er derfor viktig å gjøre det mens flekken er helt ny!

Lærte et triks da jeg var i militæret.
Fullers jord er fantastisk å fjerne vin flekker med, men det må brukes med en gang.. det trekker til seg all vinen og den kan vaskes ren.

Sølte rødvin på et hvitt teppe, og brukte masse varmt vann og zalo, og da forsvant det HELT! Zalo er genialt mot rødvin.

Rødvin på hvitt teppe?
hadde på MASSE salt, etter en time støvsugde jeg det bort. Tok deretter en klut med vann ok litt klorin og tørket over.Den ble helt borte.

Fikk tips om å helle på masse salt og zalo. Sikkert ikke verdens beste kombinasjon, for det hjalp ikke noe særlig. Får prøve med hvitvin når jeg får råd til det 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *