Kategorier
Middagstilbehør

Vin i mat

Man trenger ofte vin til matlaging. Det er imidlertid dumt å åpne en flaske vin dersom man bare trenger en desiliter el.l. TIPS: Hell restene av neste vinflaske på en isterning-pose og frys ned. Neste gang du trenger vin i maten klemmer du bare ut tre-fire terninger.

0 svar til “Vin i mat”

Frysing av vin ødelegger vinens kvalitet betraktelig!! Vin kan opbevares i lang tid i køleskap, 2-3 uker i hvertfall uten å ta skade av det! Husk bare å sett i korken, så det er tett. Hvis man ikke har mulighet til å bruke opp en flaske innen den tid, kan man jo åpne en halvflaske i stedet for en helflaske, eller bruke pappvin som er ypperlig til matlaging og mer økonomisk!

Vin holder seg IKKE 2-3 uker når flasken er åpnet. Hvitvin holder seg maksimalt ett døgn hvis du bruker vakuumkork, rødvin kanksje to døgn. Hvis du skal bruke skvettene til mat er det en bedre idé å fryse som isterninger. (det skjer ingenting verre i fryseren enn det som skjer i gryta når vinen koker).

DESSUTEN: Vin blir ikke bedre av å kokes! Vond, billig pappvin i saus gjør at sausen smaker vond, billig pappvin. Akkurat som grøt med kanel smaker grøt med kanel… Bruk like dyr og god vin i maten som i glasset, så blir det kjempegodt hver gang. Hvis du ikke vil spandere dyr vin i maten kan du bruke druejuice eller solbærsirup i stedet i brune sauser (det er nydelig, og i hvert fall bedre enn billig rødvin).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *