Verdens beste boller

Dette er garantert verdens beste boller, like gode dagen etter.

200 g smør
7 dl melk
50 g gjær (søt fersk gjær)
2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 1 kg hvetemel
1. egg til pensling (kan sløyfes)

Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i litt av blandingen. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40/50 min). Ha deigen på melet bakebord, del den opp til ca. 40 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig. La bollene etterheve i 30 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek de på 225 gr. i 12-15 minutter.

Nam, nam!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (6 votes cast)
Verdens beste boller, 8.3 out of 10 based on 6 ratings

Vanlige søkeord:

  • verdens beste boller
  • gode boller
  • anisboller
  • boller med anis
  • gode anis boller
  • verdens beste boller med bakepulver

26 kommentarer til «Verdens beste boller»

  1. mmmm. bolla er kjempe godt. æ glær mæ tell å prøva:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Det funker bra med tørrgjær også. Veldig gode boller, myke og fine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  3. Bakepulveret hjelper gjæren i gang. Når bakepulveret spaltes dannes det gassbobler som gjæren får «puste» i. De er alltid lurt å ha litt bakepulver i gjærdeiger med mye suker og fett.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. Har erfart at vanlig gjær gir luftigere bakst enn tørrgjær.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  5. Disse bollene er kjempegode. Idag prøver jeg for første gang med tørrgjør, har på følelses at de blir litt annenrangs.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  6. Knallgode:) Lette og fine. Og like gode etter en periode i frysen!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  7. Takk for god oppskrift på boller.. Baker nå, å det ser veldig lovende ut:-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  8. Laget disse som kanel boller for 4 dager siden. Nå må jeg lage dem igjen de er supppeeer gode. Jeg laget bare halve oppskriften men hadde 50 g tørr gjær. I dag skal jeg prøve med søt fersk gjær. …. Gleder meg. Luftige og saftige. Men smaker best samme dag som du har laget dem. Ble 16 boller med halv oppskrift.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  9. Skal bake disse i dag-gleder meg, boller er ALLTID nam:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  10. Utrolig gode boller, passer perfekt til kanelsnurrer og sjokoladeboller også 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  11. mM! Kjempegode! 😀
    Sjokoladeboller? Prøv hakket melkesjokolade i deigen 😉 en fulltreffer hos barna 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  12. Jeg syns dette kunne bli litt avansert, men de ble gode. Burdde ta deg tid til dette:D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  13. Hva kan jeg gjøre for at disse skal bli gode uten melk?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  14. Du glemte å si når man skal putte i bakepulveret! ellers var det bra 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  15. Bollene er kjempegode! Jeg har laget dem med spelt mel i stedenfor hvetemel flere ganger. Like godt begge deler.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *