Kategorier
Kjøkkenet

Vanskelige skrulokk

Mange av oss har sikkert vært borti syltetøyglass som ikke lar seg åpne, uansett hvor mye man prøver å vri på korken. Hvis du stikker en kniv eller annet redskap mellom korken og glasset og benner korken litt utover så slippes det inn luft. Korken blir da kjempelett å åpne.

11 svar til “Vanskelige skrulokk”

Det kan også hjelpe å snu glasset på hode å dunke det i bunnen før man skrur. Prøv å ikke klemme veldig hardt når du skrur, det gjør bare at lokket blir enda hardere å skru opp.

Hvis det er metallokk du har med å gjøre så kan du skylle det under varmt vann. Da vil metallet utvide seg og klemmer ikke så hardt om glasset.

Det holder ofte også å dunke relativt hardt på lokket med baksiden av en kniv eller lignende.

Richard Åstrands metode for å åpne et syltetøyglass er den desidert letteste måten å åpne et syltetøyglasset.
I alle fall hvis du benytter en brusåpner som for f.eks finnes på lommekniver og noen boksåpnere. Benytt brusåpneren som du ville gjort på en flasken m/kork. Metoden er uslåelig!

Sild- og syltetøyglass åpnes enkelt og greit selv om man ikke er sterk i hendene. Hold glasset loddrett i den ene hånden. Ta en bordkniv med tungt skaft, hold i bladet og kakk på kanten av lokket mens du dreier glasset rundt. Dersom lokket ikke gir seg etter en runde, tar du en runde til. Metoden garanteres av min mor på 77!

Dersom det ikke hjelper med varmt vann, kan du bruke en teskje. Hold i skaftet, stikk tuppen av teskjeen innunder lokket og bikk det opp 2-3 steder med 1-2 cms mellomrom bortover. Meget effektivt. (Teskjeen holdes med hulrommet i skjeen vendt opp).

Det enkleste er å dunke kanten av lokket i benken/brødfjøl el.l. slik at det kommer et lite klikk når og vakumet forsvinner. Enkelt og greit, hjelpemidler eller sterke never unødvendig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *