Kategorier
Dessert

Vaffel

– 100 g smør
– 4 egg
– 4-5 ss sukker
– 1/2 ts kardemomme
– 4 dl hvetemel
– 1/2 ts bakepulver
– 5 dl melk (erstatt gjerne noe av melken med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte eller rømme)

Smelt smør og bland inn resten av ingrediensene. La røra stå i minst 15 minutter for at melet skal svelle.

Noen mener at vaflene blir bedre jo mer smør og sukker røra inneholder. Forsøk også å ha i litt mer mel og 2 dl Cola!

31 svar til “Vaffel”

for luftigere vaffler kan du bytte yu bakepulver med litt under en halv strøken tørrgjær som bu løser opp i melken

røren ble lett klumpete, ellers flott oppskrift og smakte godt. sirup, vaniljesukker og cola i vaffler?nei å nei…d blir for søtt:P orginal e best;)

Har du noe «gammel» vaniljesaus så er det også kjekt å bruke opp i vaffelrøre! Veldig greit å bruke håndmikser, da blir det ikke klumper…

Med rømme i røra blir det veeldig godt, forsøk også å ha rømme og syltetøy som pålegg !

tilsett 1/3 grovt mel, så får du mer mat og et sunnere alternativ:) og colaen bør erstattes av farris.. cluet er kullsyra!

Man kan med fordel bytte ut smøret med rapsolje. Litt sunnere enn margarin. Da bruker man 1 dl olje for hver 100 gr smør.

Også godt med litt kanel i røren.

Man eter da ikke vafler for å være sunn, så dersom man er ute etter sunne vafler, fremfor å erstatte alt som er der med grovt mel og poteter, foreslår jeg heller at dere lar være å ete vafler:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *