Tunfisk

Makrellstørje kalles også tunfisk (av engelsk: tuna). Makrellstørjen kommer til kysten av Vestlandet på næringsvandring om sommeren. Makrellstørjen har svart, blank rygg, lys buk. Den ligner makrell, men mangler «mønsteret» på ryggen og sidene. Kjøttet er rødt, blodrikt og smaken ligner makrell. Fangstene i dag er små. Litt omsettes ferskt, men størstedelen kjøpes opp av japanske oppkjøpere. Makrellstørjen omsettes nedlagt hermetisk i olje, i gel‚ eller i vann.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 kommentarer til «Tunfisk»

  1. Legger du tunfisk (fra boks) og ost (gjerne mozarella) mellom to skiver loff og steker i et vaffel- eller toastjern får du dessuten en ypperlig snadwich!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *