Kategorier
Rengjøring

Svidde gryter

Det er nok flere enn meg som har en tendens til å svi grytebunnen når en koker grøt e.l. Vel, her kommer et tips som funker veldig bra, har hvertfall gjort det i mine gryter: Når gryta er tom, ikke bruk tid og krefter på å skrape vekk det svidde på bunnen av gryten, men fyll den heller med litt vann (jeg pleier å fylle den omtrent halvfull). Hell så oppi en dæsj bakepulver, og du vil høre det bruser godt. La gryta stå slik til neste dag, og du vil da se at hele den fastbrente bunnen har løsnet og vil flyte på vannflaten som en slags pannekake (anbefaler dog ikke å forveksle dette med en pannekake). Etterpå kan du vaske gryta helt vanlig. En liten ting til: Hvis det sitter rester langs kanten av gryta, rester som ikke er svidd fast, bare matrester, pleier jeg å vaske bort disse før jeg fyller oppi vannet og bakepulveret. Hvis man vasker dette ganske med en gang man er ferdig med å spise, går det som en lek. Hvis man derimot venter til neste dag, kan det være fare for at det har stivnet og kan være vanskelig å få bort.

0 svar til “Svidde gryter”

Bakepulver er også fint å bruke for å rengjøre termoser og kaffekanner. En teskje bakepulver oppi kanna, fyll på med glovarmt vann og la det stå en god stund. Skyll. Kanna er som ny igjen!

Trenger ikke bruke glovarmt vann i termosen eller kaffekanna. Det holder om det er lunka. Brukte det på en kanne som det hadde vært kaffe litt for lenge. Når all lukt borte og kanna er så god som ny ;)))

Oppvaskmaskinmiddel er også meget bra til innvendig vask av termos. Ha i en teskje oppvaskmaskinmiddel, fyll termosen halvfull med varmt vann, rist den litt, og tøm ut så er den som ny! Skyll etter med varmt vann for å få ut såperester.

Hvis man er ute på tur og skal lage mat i en gryte som henger over et bål, er del lurt å smøre inn utsiden av gryta med fast grønnsåpe, så¨det blir lettere å rengjøre gryta etterpå.

Har du ikke bakepulver eller maskinoppvask, kan vanlig salt brukes. Ha litt vann i bunnen og hell et godt lag med salt i, la stå over natten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *