Kategorier
Dessert

Svele

3 egg
3 dl sukker
1 l kefir
1 ts natron
1/2 ts hornsalt eller 2 ts bakepulver
8-10 dl kveitemjøl

Pisk eggedosis av egg og sukker, og bland resten til ei tjukk, glatt røre. Steik svelene med éin gong. Legg ca. 2 ss røre på ei takke eller i ei teflonpanne og steik dei lysebrune på begge sider på ikkje for sterk varme. Avkjøl på rist og servér saman med rjome og rørte jordbær eller anna syltety.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 svar til “Svele”

Ha på smør & sukker – da blir de ALLER best!!!

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Svele med smør og brunost – Det er Nam! Nam! det.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

lammerull?? skal være sukker og smør. Det er det søm hører sveler til. Møringen

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *