Denne bunnen er utrolig god.
Sett stekeovnen på 160 gr. Smør en rundform.
3 egg
120 gr. sukker
60 gr. hvetemel
30 potetmel
1/4 ts bakepulver
Visp eggene sammen, tilsett sukkeret. Visp til lett og luftig eggedosis. Bland melsortene og bakepulveret og vend det i eggedosisen med en slikkepott med store bevegelser. ikke rør for kraftig.
Stek kaken på nedesrte ribbe i 35-45 min. Sjekk om den er ferdig med en stekepinne.
Avkjøl den på rist.
Pynt den som du vil. Event. del den i to og fyll hver del med en blanding av krem og vanilje krem. Pynt med halv jordbær. En garantert sukksess hos små (og store) slikkmunner.
5 svar til “Sukkerkakebunn”
30 potetmel?
Det er da ingen grunn til å ha bakepulver i sukkerbrød! Tvert imot blir de høyere og finere uten! Pass bare på at du pisker eggedosisen stiv nok (like stiv som fløtekrem). Dette er lettere hvis du bruker smeltet sukker som du heller ned i eggene mens du pisker.
Helt enig med bompibjørn! Har alddi hatt flottere sukkerbrød etter jeg kuttet ut bakepulveret.
Smeltet sukker????????
Oii, det må prøves!! Smeltet sukker og uten bakepulver!! :))