Kategorier
Kaker og snacks

Stor kokosbolle

4 eggehviter
4 dl sukker
5 plater gelatin
100 g kokesjokolade
50 g delfiafett
1-2 dl kokos

Visp eggehvitene stive og dryss i litt og litt skukker under vispingen. Løs opp gelatinen i 1/2 dl kokende vann hell dette sammen med eggehvitene i en tynn stråle. Rør godt!
Visp videre i ca 5 min. Hell blandingen i en bolle og la den stivne i kjøleskapet. Hvelv på et fat. (For å få den til å løsne kan du holde bollen i varmt vann i en kort periode.)
Smelt kokesjokoladen i delfiafett og rør evnt. Avkjøl til den såvidt begynner å stivne. Bre sjokoladen over bollen på fatet og dryss jevnt med kokos over.

0 svar til “Stor kokosbolle”

i steden for å helle røren i en bolle kan man helle røren på et bakepapir i en langpanne og så hell sjokoladen over når den er avkjølt

Jeg er vant til å lage dette som en dessert kake, i kakeform, og har selv referert til den som Skum kake. Strø kokos i bunnen og på siden av kakeformen. På denne måten blir den lett å ta ut av formen. Kan også bruke både hvit og mørk dronning sjokolade for å lage mønster eller liknende. Ha sjokolade glasuren på mens «kaken» er i formen. Men etter at den har stått i kjøleskapet og stivnet selvfølgelig.
Veldig enkelt og veldig godt.

Denne kaken er meget god nog egner seg ypperlig for en kaffe en søndag. Den er og en kake alle barn liker

Synes det er mye sukker som skal til, så jeg har blandet inn 2/3 fruktose, uten at det har påvirket smaken i særlig grad. Skumkaken/kokosbollen blir bare litt søtere. Men også sunnere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *