Kategorier
Middag

Stek ribbe med sprø svor

Norsk gris er mager. For å få sprø svor er det viktig at ribba har endel fett!

1. Hvis ribba ikke er rutet opp må du gjøre dette. Skjær gjennom svoren og litt ned i fettet. 1-3 dager før steking gnir du den inn med salt og pepper. 1/2 ts pepper og 2-3 ts salt pr 2 kg ribbe. En tapetkniv kan være fint å bruke til dette.

2. Når du skal steke ribba legger du den i en langpanne med svoren opp. Under ribba legger du en asjett slik at midten på ribba blir det høyeste punktet.

3. Ha 2 dl vann i langpannen og dekk langpannen med folie.

4. Ovnen skal være forvarmet til 230 grader og ribba skal stå i ovnen å dampes i 45 minutter. Da fjerner du folien, skrur ned ovnen til 200 grader og lar ribba steke videre i ca 1 time for tynnribbe og 2 timer hvis det er familieribbe/midtribbe.

5. Hvis ikke svoren ser sprø og «boblete» ut når det nærmer seg slutten av steketiden kan du flytte langpanna høyere opp i ovnen og øke temperaturen til 250 grader. Grillelementet i ovnen kan også brukes, men uansett hva du gjør er det viktig at du følger nøye med! Svoren kan brenne seg veldig fort. Hvis deler av svoren allerede er sprø kan du dekke til denne delen med folie igjen.

6. Ribba bør hvile i 20 minutter før du serverer.

Kriseråd for sprø svor: Jogg ut i garasjen og finn frem varmluftspistolen. Rett den mot svoren og fyr løs.

0 svar til “Stek ribbe med sprø svor”

Jeg legger alltid ribba med svoren NED under dampinga; mener det er det som sikrer en sprø svor…og så står det i kokeboka mi…og det virker..hver gang…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *