Kategorier
Diverse

Sov bedre

* Tren regelmessig, men aldri rett før sengetid

* Du skal verken være mett eller sulten når du legger deg.

* Unngå å sove middag. Dersom du må blunde, begrens det til 15 minutter.

* Lag en fast rutine på tidspunkt du står opp på, også i helgene

* Ikke se på klokken om du våkner på natta

* Sørg for at du har et innbydende, godt utluftet og rent soverom. Skift sengetøy hver 14. dag.

* Ha gjerne flere ulike typer puter tilgjengelig, alt etter hva du føler for. (kunstfiber/dun, tykk/tynn)

* Dersom du er lang, kjøp en dyne som er lengre enn standard. Du må bytte sengetøyet også – men det er verdt det dersom du trives med å ha dyna over halsen – uten å bli kald på beina.

* Ha trivelig lesestoff på et ryddig nattbord. Noe «tørt» lesestoff kan fungere som sovemiddel.

0 svar til “Sov bedre”

Bra dette,men husk at om man plages med dårlig søvn kan det ha noe med madrassvalget å gjøre også..
Har men en hard madrass(for eksempel i dobbeltsenger),kan man legge en tynn,mykere madrass oppå.

Skal man sove ute på en kald natt, kan det være lurt å bli varm før man legger seg,sånn at man får i gang i blodomløpet. Så minsker sjansen for at man skal våkne iskald midt på natta.

Man kan også legge evt fuktige klær nederst i soveposen. Da avgir man kroppsvarme til klærne,sånn at de tørker litt..
Da blir det faktisk varmere i soveposen også.

gode råd. Men søvnproblemer skyldes som oftes ikke omgivelsene en er i, i hvertfall ikke når en er i sitt eget hjem. Ofte er det bare at en ikke får sove. Slik som jeg, må ALLTID ligge minst to timer før jeg sovner, opptil fem, noe som er GRUSOMT irriterende.. Men det finnes vell ikke så mye å gjøre med det, vil jeg tro?
Bestandig trøtt

Jeg tror de fleste som ikke får sove av koffein ikke drikker det før de legger seg. Noen tåler ikke drikke kaffe mange på ettermiddagen engang, mens andre, sånne som meg, kan drikke det på sengekanten om jeg vil

Jeg hadde alllllltid trøbbel med å sovne om kvelden, og trøbbel med å våkne dagen etter. Så ble jeg henvist til en søvnklinikk av legen min, og der fant de ut at jeg manglet hormonet melatonin, som styrer søvnrytmen! Så har du prøvd alt, og fortsatt har problemer så snakk med legen!!! Det kan nytte!

Før så innbilte jeg meg at det var bare «eldre» folk som løste kryssord på senga, men det fungerer virkelig! Det må være et litt vanskelig ett. Da konsentrerer man seg så om ordet man skal finne, at man kobler ut alt annet. Fungerer BESTANDIG når jeg ikke får sove.

Drypp litt lavenderolje på puta og drikk en kopp kamille eller vata-te. Det gir en svimlende ro som i alle fall får meg til å sovne. Ikke legg hodet direkte oppå oljen, da det kan irritere huden. En annen ting som er viktig er å legge seg kl 22 hver kveld og uansett hva som skjer stå opp klokken 6. Ikke irriter deg om du ikke får sove. Bare tenk på noe helt annet. IKKE tell sauer.

Heij. Jeg har et bra tips som funker på meg. Hold øynene åpne i 4 sek så blunker du maaaaange ganger men øker tiden imellom hvert blunk.. så sovner jeg ;D

Hei, jeg vet et tips som helsesøsteren gav meg. Det gikk ut på å spise en halv banan! Jeg trodde det var en spøk helt til jeg prøvde det selv. Spis en halv banan før dulegger deg !!

Banan, jordbær, mørk sjokolade og honning med/uten melk øker serotoninnivået og gjør at vi blir trøttere.

Ikke drikk kaffe etter 13 om dagen.

Luft godt.

Får du ikke sove, stå opp.

Ikkeno hard aktivitet minst tre timer før leggetid, pc, trening etc.

Varm dusj hjelper også.

Hvis man absolutt sliter med innsovingen så går det ann å bruke Zyrtec, det er allergitabletter uten resept som er sløvende, men dyre.

Vallergina Forte funker også.

Takk gud for placebo 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *