Kategorier
Huskeregler

Sommertid og vintertid

En huskeregel for å vite hvilken vei man skal stille klokka til sommer og vintertid er at man alltid skal stille klokka mot nærmeste sommer.
Dvs. at om våren så stiller man den fremover mot sommeren, og om høsten tilbake mot sommeren.

39 svar til “Sommertid og vintertid”

Weee 🙂 Har levd i 26 år og ikke hatt peiling, men NÅ kommer jeg til å huske det.. Takk 🙂

Helt utrolig at vi ikke har lært dette
på skolen. Det tipset skal jeg gi videre til mine elever. Takk!

Det var en flott huske-regel.se altid mot det lyse i livet slik som sommeren.Tusen takk for tipset endelig vet jeg også hvilken vei jeg skal stille klokken.

Et andet tips:
Sommer- og vintertid er ligesom havemøbler. Om sommeren tager man dem FREM. Om vinteren tager man havemøblerne TILBAGE indenfor…

Er du stiv i engelsk kan du også tenke følgende:
Spring Forward
Fall Back
Som fritt ( meget fritt ) oversatt blir
Løp fremover og fall tilbake 🙂
Spring = Vår
Fall = Høst

En annen måte å huske dette på er ordtaket : «Frem og tilbake er like langt» . Åltså klokken skal frem en time på våren , og en time tilbake på høsten .

Om våren går naturen frem, om høsten trekker den seg tilbake. Har hatt denne regelen i mange år.

Den engelske reglen er heller ikke så verst, da må man tenke seg det kroppslig:
Spring forward, fall back.

Takk for den oppklaringen nina. Den beste regelen er nok likevel: Om våren SPRINGER jeg frem med hagemøblene, men FALLER bakover idet naturen trekker seg tilbage.

Jeg ser alltid sånn FREM til sommeren, derfor er det enkelt å huske at klokka skal frem. Etter sommeren ser jeg TILBAKE på hvor fint jeg har hatt det 🙂

Om våren springer blomstene opp, mens om høsten faller bladene den fra trærne. Det synes jeg er en grei huskeregel.

Jeg tenker alltid at om vintern blir man daff, så det er fint at vi får en time ekstra å sove på når vi stiller klokka 🙂 Og om våren skal man liksom være så pigg, og da mister vi en times søvn.

Mange fine regler. Den jeg lærte meg, og som fungerer bra for kløner som meg som trenger å se hvor vi går om morgenen. Vi skal stille klokka etter når sola står opp. Utover våren står sola opp tidligere, slik vi skal. Utover høsten senere som vi.

Sommartiden börjar klockan 02.00 normaltid sista söndagen i mars.
Tiden anges då som klockan 03.00 sommartid. Sommartiden upphör klockan 03.00 den sista söndagen i oktober.
Tiden anges då som klockan 02.00 normaltid.
Sommartid 2004: 28 mars – 31 oktober

Ingen av deres dumme forslag kan måle seg med det orginale forslaget.kan ikke fatte at dere gidder en gang.herregud!!!!!

Eller man kan tenke: Om våren/sommeren tar man utemøblene fram(stiller klokka fram), om høsten setter man utemøblene tilbake(stiller klokka tilbake)

At annet jeg hørte i dag: Spring forward – Fall back. Ikke dum den heller c»,) Nå gjelder det bare å huske på NÅR det skal gjøres…

Hum hum.. Burde kanskje lest dette tipset tidligere, sitter på jobben søndagsmorgen og kom her 1 time for tidlig.. *jesp*
Jaja, hadde vært værre visst jeg hadde kommet 1 time for sent..

Når du tar FRAM hagemøblene, stiller du klokka frem. Når du setter hagemøblene TILBAKE, stiller du klokka tilbake!

Sommertid fram = Klokken fram
Sommertid tilbake = Klokken tilbake

Kan det sies enklere og mer logisk?

kjempesupert bra!!! dette var den fineste huskeregelen jeg har sett. alle min elever skal få lære den av meg. de bliver sikker kjempeglade

Siste natt til sndag i oktober skal klokka stilles til vintertid, men vet du om det blir en time mer eller mindre sove?Siste natt til sndag i oktober skal klokka stilles til vintertid, men vet du om det blir en time mer eller mindre sove?Siste natt til sndag i oktober skal klokka stilles til vintertid, men vet du om det blir en time mer eller mindre sove?

Klokken skal alltid stilles mot sommeren. På våren frem mot sommeren, og på høsten tilbake mot sommeren.

Ja dette var jammen gode tips:-) Men jeg husker d alltid etter som min datter er fødd 31 okt. Jeg husker med gru at klokken ble stillt tilbake….

Stille klokka:
Lær deg at det heter
«fremad mars»
Da vil du alltid huske at klokka stilles fram i mars.

En veldig enkel huskeregel på denne, er at om høsten så er man trøtt og sliten, så da trenger man én time lenger søvn, mens på våren så er det sol og deilig, og man overlever med en time mindre om natten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *