Kategorier
Gjærbakst

Snurringser

Dette er noen kjempe gode «Snurringser».

100 gr. margarin
3 1/2 dl melk
50 gr gjær
1 dl sukker
1 ts. kardemomme
1/2 ts hornsalt
ca. 500 gr. hvetemel

Smelt smøret og tilsett melken, varm det opp til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i litt av blandingen. Bruker du tørr gjær blandes den rett i melet. Tilsett de andre ingrediensene og bland alt gdt. la deigen heve tildekket på ett lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 45 min).
Kjevle den ut og smør den med margarin, strø på sukker og kokos. rull den sammen og del den opp i passe emner som settes på bakeplaten. La den etterheve i 30 min.

Stekes på 200 gr. i ca. 15 min. til bollene er blitt gyldne.

Velbekomme!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *