Kategorier
Kaker og snacks

Sandkaker

100 gr mandler
200 gr tine smør
250 gr hvetemel
1 egg
100 gr sukker
I stekeovnen: 175 grader i ca. 10-15 minutter
Skåld og mal mandlene. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeide deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet. Trykk deigen ut i sandkakeformer. Stek kakene, og avkjøl dem litt i formene før de hvelves.

0 svar til “Sandkaker”

Greit nok, men hvordan får jeg kakene hele ut av formene ? Jeg har aldri – jeg prøvde hele to ganger – klart det kunststykket, tross ivrig smøring og dryssing med semulegryn….Kan noen garantere at kakene overlever, skal jeg gjerne prøve en gang til.

Jeg bruker melis isteden for sukker for å få kakene hele og fine, det tipset fikk jeg fra et radioprogram som tok for julebakst.

når du tar sandkakene ut av ovnen avkjøler du de med bunnen opp i forma. De løsner etterhvert av seg selv når de blir avkjølt:o)

bruk melis istede for sukker da slipper de lett. Kakene kan godt bli helt kalde føre de snus med et lite kast,

Legg igjen en kommentar til Anonym Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *