Kategorier
Kaker og snacks

Sandkaker

100 gr mandler
200 gr tine smør
250 gr hvetemel
1 egg
100 gr sukker
I stekeovnen: 175 grader i ca. 10-15 minutter
Skåld og mal mandlene. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeide deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet. Trykk deigen ut i sandkakeformer. Stek kakene, og avkjøl dem litt i formene før de hvelves.

0 svar til “Sandkaker”

Greit nok, men hvordan får jeg kakene hele ut av formene ? Jeg har aldri – jeg prøvde hele to ganger – klart det kunststykket, tross ivrig smøring og dryssing med semulegryn….Kan noen garantere at kakene overlever, skal jeg gjerne prøve en gang til.

Jeg bruker melis isteden for sukker for å få kakene hele og fine, det tipset fikk jeg fra et radioprogram som tok for julebakst.

når du tar sandkakene ut av ovnen avkjøler du de med bunnen opp i forma. De løsner etterhvert av seg selv når de blir avkjølt:o)

bruk melis istede for sukker da slipper de lett. Kakene kan godt bli helt kalde føre de snus med et lite kast,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *