Kategorier
Rengjøring

Ren Termos

Å gjøre ren en termos på innsiden kan være ganske vanskelig om man ikke bruker det rette midlet.

Det er hevet over enhver tvil at vanlig oppvaskmaskinmiddel gjør jobben 10 ganger bedre enn Zalo, Vel Ultra eller andre vanlige oppvaskmidler.

Fyll termosen med varmt vann og hell nedpå litt pulver. Skru igjen lokket og rist godt. La gjerne termosen så og «godgjøre» seg i en ti minutter. Hell ut, skyll ordentlig og bruk tiden du sparte på å lese flere triks.

0 svar til “Ren Termos”

Fyll thermosen nesten helt opp med rent vann.
Tilsett en teskje bakepulver eller natron.
La det stå en liten stund, sett på lokket og rist litt, evt. bruk en flaskekost.
Vips, gullende ren uten kjemikalier.

Jeg har brukt rensemiddel for kaffetraktere i vannkoker, og den ble helt rein. Kanskje det kan brukes i termoser også (dog nye dyrere selvsagt !!)

Bruk det «rensemiddelvannet» som har gått igjennom kaffetrakteren, til å rense kaffe/termos.La det stå litt og skyll godt med kaldt vann.Slik man gjør med trakteren.Enkelt og billig.

Har lest at å legge en sukkerbit i termosen (etter vask) skal forhindre den kjipe termos-lukten – har ikke prøvd det selv enda….

Jeg sverger det bakepulver. Hadde en termos som det var vond lukt i, etter noen timer med vann og bakepulver er den som ny.

Vi hadde en ståltermos som var helt mørk nedi av kaffe. Jeg prøvde varmt vann og bakepulver, men det fjernet bare det ytterste laget.
Fant ut at jeg kunne bruke samme metode som ved pussing av sølvtøy; varmt vann, salt og aluminiumsfolie. Lot det stå ei lita stund og termosen ble skinnende blank inni.

Tar man en liten bit av tørkepapir i termosen og blander med vann og rister godt, blir også termosen skinnende ren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *