Kategorier
Gjærbakst

Pizzabunn

4,5 dl hvetemel
25 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 ss olje eller smeltet smør
1 1/2 dl lunkent vann

Denne oppskriften er tilpasset hybelkomfyr. Skal du lage pizzabunn til en vanlig langpanne så tar du 2x alle ingredienser.

0 svar til “Pizzabunn”

Stekes ved hvor mange grader.???

Oppskrifta er OK men , steketid og antall grader hadde vært greit å fått oppgitt.

Stek pizzaen på 200 grader midt i ovnen. Denne pizzabunnen kan halvstekes i 10 minutter og fryses ned. Da er det bare å ha fyll og ost på toppen og steke øverst i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. Kjempegodt.

Tips til pizza steking:

Hvis du virkelig vil ha god pizza så sørg for å få bunnen tynn, ca 2-3 mm. Sett ovnen på full guffe – stekingen tar ikke mer enn 3-4 minutter. Dette er mye bedre!!!!!!!!!!!!

Ha en klype sukker i, og for all del olje istedet for smør. Ha også en skje melk i. Øker du væskemengden litt, så deigen blir bløt, og du må bruke mel og fingre for å «kjevle», har du en sikker vinner. Hilsen tidligere pizzarestauranteier

For ALL del! IKKE ha i dobbelt med gjær! Gjær setter en usmak på deigen! Sukkeret er med på å heve pizzabunnen, og hvis man elter deigen til den blir helt glatt (endel arbeid) så får man kjemperesultat:)

Legg igjen en kommentar til Anonym Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *