4,5 dl hvetemel
25 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 ss olje eller smeltet smør
1 1/2 dl lunkent vann
Denne oppskriften er tilpasset hybelkomfyr. Skal du lage pizzabunn til en vanlig langpanne så tar du 2x alle ingredienser.
4,5 dl hvetemel
25 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 ss olje eller smeltet smør
1 1/2 dl lunkent vann
Denne oppskriften er tilpasset hybelkomfyr. Skal du lage pizzabunn til en vanlig langpanne så tar du 2x alle ingredienser.
0 svar til “Pizzabunn”
Stekes ved hvor mange grader.???
Oppskrifta er OK men , steketid og antall grader hadde vært greit å fått oppgitt.
15-20 minutters steketid. Når kantene på bunnen og osten er gyllen er den ferdig.
Stek pizzaen på 200 grader midt i ovnen. Denne pizzabunnen kan halvstekes i 10 minutter og fryses ned. Da er det bare å ha fyll og ost på toppen og steke øverst i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. Kjempegodt.
Tips til pizza steking:
Hvis du virkelig vil ha god pizza så sørg for å få bunnen tynn, ca 2-3 mm. Sett ovnen på full guffe – stekingen tar ikke mer enn 3-4 minutter. Dette er mye bedre!!!!!!!!!!!!
Ha en klype sukker i, og for all del olje istedet for smør. Ha også en skje melk i. Øker du væskemengden litt, så deigen blir bløt, og du må bruke mel og fingre for å «kjevle», har du en sikker vinner. Hilsen tidligere pizzarestauranteier
Husk å ikke doble mengden gjær!
For ALL del! IKKE ha i dobbelt med gjær! Gjær setter en usmak på deigen! Sukkeret er med på å heve pizzabunnen, og hvis man elter deigen til den blir helt glatt (endel arbeid) så får man kjemperesultat:)