Kategorier
Turmat

Pizza på bål

Hvis du synes pizza på bål hørest komplisert, trælsomt og vanskelig ut, tar du feil.

Det første du trenger er en ovn. Ikke en elektrisk en med tusenvis av funksjoner og ringeklokke, men en helt enkel steinovn.
Det er selvfølgelig ikke noe de fleste har liggende på lofte eller i kjelleren, og de færreste er vel sterke nok til å bære den langt oppå fjellet heller.
Så det er bare å sette i gang å lage den der du er! Og det er ingen vanskelig konstruksjon.. =)
Finn først noen steiner (litt store) du legger i to rekker ved siden av hverandre sånn at du kan fyre bål mellom dem. Poenget er at du skal kunne legge en stenhelle oppå, og da med såppas klaring fra bakken at du kan tenne bål under hella. Steinhalla bør være ca. fem cm. tykk og størelse omtrent som en tennisrekkert. Når du har fått på plass hella, legger du to vedskiver akkurat som steinrekkene bare oppå steinhella (sånn at du får to vegger oppå steinhell også). Oppå vedskivene skal du legge enda en steinhelle på ca. samme tykkelse og størrelse som den under. Nå skal du ha en ovn med et rom i midten og plass til bål både oppå den overste steinhella og under den nederste. Hele poenget er nemmelig å få både over og under varme!!
Fyr opp begge bålene så du får varmet steinhellen opp, og lag deretter en pizzadeig etter vanlig oppskrift, og la den heve.

Så baker du den ut i posjonspizzaer med så tynn bunn som mulig. Ta så derretter det du måtte ønske å hå oppå, og legg pizzaen på aluminiumsfolie.
Inn i ovnen med den, og på noen få minutter har du ekte steinovnsbakg pizza. 1000 ganger bedre enn vanlig kjøp pizza, men hvis du ønsker det, er det ikke noe i veien for å hamstre inn så mange du spiser og hive disse inn i steinovnen!

Ovnen kan også brukes til a bake brød, kake og alt mulig annet du lager i stekeovnen hjemme!

Lykke til =)

Vanlige søkeord:

  • pizza på bål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *