Kategorier
Middag

Pizza ala Terje

Pizzabunn til italiensk pizza lages best med mer olje enn vanlig pizzadeig.
Sleng oppi minst en halv desiliter til et stk pizzabunn. Så når den er kjevla utover skal den prikkes med gaffel, og inn i stekeovn på *maks* varme i tre minutter. Ja, det er hvis maks er 300, da. Hvis det er 250 eller så, kan en sikkert vente fire minutter.

Så lage tomatsaus med grovhakka tomater på boks, fersk oregano eller basilikum, løk og hvitløk. Og salt og pepper da. Og litt chili hvis en er tøff 😉 Stek løken litt først i hva en måtte ha for hånden av oljer eller
smør, og putt resten oppi. Kokes i panna ca en halvtime, til det overflødige vannet er borte.

Så slenge på det en måtte ønske, men keep it simple. For mye fyll blir bare bløtt og dumt. Blåmuggost er herlig, og bøffelmelk-mozzarella. og soltørka tomater i biter. og til oppfyllingsost lissom, er en blanding av ridderost og jarlsberg perfekt. å bruke bare blåmugg eller mozzarella blir feil. Norzola er helt flott å bruke. Normanna inneholder mindre fett, og smelter ikke skikkelig. Er en litt hardcore kan en ta gorgonzola piccante eller noe, men den smaker *mye* 🙂 Og skogsbacon er tøft på, men stekes ferdig først.
Ingen rå ingredienser kan være på, for den skal bare steke i fire minutter. Og den spanske pølsa Chorizo da. Blir kjempebra. Og runde av med en runde extra virgin olivenolje og en dryss nykverna pepper over. og et par basilikumblader. og fire minutter eller så på maks varme i ovnen. Når blåmuggosten har smelta er den definitivt klar.

0 svar til “Pizza ala Terje”

*klappe seg på magen* Har nettopp prøvd denne oppskriften, med noen små redaksjonelle friheter.

Brukte 1 pose TORO pizzabunn (den enkle måten, hehe) blandet med 1/2dl matolje i tillegg til vann. Deigen ble utrolig mye lettere å jobbe med!

Stekte også deigen i litt over 5 minutter på ca. 280-290 grader.
Brukte vanlig TINE pizzaost, da budsjettet ikke var så alt for stort.
Stekte hele pizzaen i ca. 5 minutter.

Resultatet? Skikkelig myk og seeeeig ost, sånn som du ser på Peppes-reklamene (Men ikke på de du kjøper derfra. *g*)
Nydelig pizza! Anbefales…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *