Kategorier
Turmat

Pinnebrød

Pinnebrøddeig:
1 kg mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
2 ts sukker
1/2 + + liter melk eller vann
(Stor porsjon!)

Lag deigen litt fast. Legg deigen i en bolle eller pose og ta den med på tur. Stek pinnebrødet på en pølsepinne over et bål. Pinnebrødet er ferdig når det lett kan løsnes fra pinnen.

Vanlige søkeord:

  • pinnebrød
  • yhs-fh_lsonsw

82 svar til “Pinnebrød”

Oi, magisk!

Jeg har alltid lurt på hvordan jeg skal lage slike ting.

Når jeg gikk på barneskolen og hadde skiturer, hadde alltid de andre pinnebørd, men ikke meg…

NO MORE! 🙂

Dette er klassisk speiderkost!
Vel og merke når vi skal være
skikkelige primitive, da.
Prøv også med litt syltetøy, sjokoladebiter, bær eller urter!

Jeg jobber som lærer og skal ut på tur i morgen.Hadde så lyst å lage pinnebrød men ingen hadde oppskrift. Da var det kjempefint å finne den her. Er spent på smaken?

Prøv gjerne med litt revet ost i deigen! Det smaker kjempegodt, og er en fin variasjon som både store og små setter pris på! (Og så kan du jo imponere litt, da….

Denne oppskriften er genial… Har prøvd den, og det vat akkurat som jeg husket i fra speideren. Glimrende. Idag skal jeg lage en porsjon til. Lenge leve foodprosessoren:)

Bakepulver istedet for gjær, da slipper du alkohollukten fra deigen hvis du skal på langtur…

En teskje for to kopper mel

Jeg ble kjempeglad for å finne din oppskrift, den vil i morgen bli prøvd ut da klassen skal på skoletur halvveis til Stanga på Raumyr.

Ja dette er godt! Legg revet ostebiter inni,og rull bacon rundt.Anbefales på det sterkeste.Bedre blir det bare ikke.

Bruker du bakepulver i stedet for gjær, hever den seg ikke før den kommer over bålet, og kan derfor lages dagen før den skal brukes.
Godt for alt som er unnagjort!

Pinnebrød er kjempegodt, og er en god klassiker i barnehagen. Nystekt pinnebrød med smør og sukker… NYDELIG!!!!!!

endelig en god oppskrift på pinne brød. Det er noe jeg har letet etter lenge i bake bøker, men så går jeg tilfeldig vis på internett, og her fant jeg den beste.

Prøv med saltkjøtt over.. tynne skiver.. hvis du skal ha pinnebrød utenpå pølse, bør du grille pølsa nesten ferdig først.. hvis du ikke vil ha kald pølse innerst.. :p

Mine elever liker kanel i deigen. På på voksentur blander jeg litt Provence-krydder i og lar pinnebrødet følge en suppe. Suppa kan du ta med på termos.

Kjempegode pinnebrød! Vi har prøvd å ta ca 1/2 dl olivenolje i deigen. Det gjorde den mye lettere å jobbe med.

Kan også trykkes ut i stekepanna på stormkjøkkenet. Da blir det lettere å ha syltetøy, ost o.l. på.
Gutta på tur aldri sur!

Hei kult Pinnebrød er konge det , hakke spist det siden jeg var i Speiderens dager . of det er noen år siden nu 😮
Ps kan man lage Pinnebrød på Grill oxo ?

Kombinèr denne med den tradisjonelle pølsa. Husk bare å grille pølsa først. Blir også veldig bra å legge en god strimle med ost ved siden av pølsa. Da må en få deigen helt tett rundt for at det ikke skal renne ut. GOD TUR!

yes!! lette gjennom ALLE kokebøkene i går, først nå fant jeg en oppskrift. tar den med på skoletur i morgen:)

HIPP HIPP HURRA ! ! !
ENDELIG FANT JEG OPPSKRIFTEN JEG HAR LETT ETTER LEEENGE c»,)
*** Har nå prøvet oppskriften … og ved HJELP av 3-4 dl mat olje ble den VELDIG
BRA !!!

bravo, hadde det i lekse så det var supert at du hadde det ass.. jeg hakke smakt ennå, men det er sikkert drit godt!!! takk igjen

Pakk en grillpølse inn i pinnedeig of grill sakte over åpen ild… Når pølsa er gjennomvarm, er maten ferdig!

Tennene løper i vann!

Denne opskriften har jeg let lenge etter. Skal ut å grille imorra, da blir det pinne på brød også. ENDLIG.

Takk for mange gode tips! Nå skal vi ut å brenne bål. Sola skinner, og litt snø har vi også!

Skulle på tur i dag og hadde ikke noen oppskrift på pinnebrød fint og kunne finne den her.

Artig finne denne oppskriften, vi skal på tur i dag og dette blir moro prøve, både for store og små! Tusen takk:)

God påske!

Man kan også prøve med mer sukker og litt kanel, da får man en herlig kanelsnurrepinnedeig:-)Ca 1 dl sukker så blir det søtt nok. Brukte det på skoletur og ungene elsket det.

Brekk melkesjokolade i biter og ha i «hullet» i brødet… Smeltet melkesjokolade i stedet for pølse.. MMMMMMM…..

Takk for oppskrift og tips til variasjoner. Blir vanskelig å velge om man skal ha ost i eller om man skal lage som kanelsnurredeig….Må nok lage 2 deiger! Blir helt sikkert supert!
Hilsen Hildemor

Kjempe bra jeg fant oppskrift! Det går og ann å putte i pølsebiter, eller alt du bruker i pizza, det blir kjempe gode pizzapinnebrød

pinnebrød er kjempegodt og nå har jeg ENDELIG en oppskrift!=) går det an å lage pinnebrød i ovn tro?

Brukte grunnoppskriften, hadde i mer sukker og litt kanel. Formet deigen til små kaker, runde, flate, kringler, hjerter osv. Stekte på rist over bålet. Smakte himmelsk en sen turkveld.

Skal på tur i dag og heiv meg over oppskriften. Men hadde bare sammalt hvete i skapet….håper det også funker…

skal ut i skogen å se på høst fargene i helgen. trengte oppskrift på pinne brød for det er så godt. tusen takk. god høst.

Som et alternativ kan en bruke pizzadeig-oppskrift. Til barnehageturene lager jeg deigen kvelden i forveien og legger den på kjøleskapet frem til avgang. Kan også lages uten gjær el. bakepulver (gammelt speiderord!). Bruk gjerne olje i deigen; da blir den lettere å håndtere der ute i skogen.

Smaker fortreffelig når man ruller de i kanel og sukker før steking. Blir nesten som kanelboller!!! En sikker vinner!

Fint at jeg fant en så bra oppskrift så fort!! Jeg må skal tur med klassen idag og jeg skal ha med pinnebrød gjett om c»,)

Hvis man skal på tur og vil bære lett, blander man bare det tørre i en pose(helst med bakepulver istedenfor gjær). Når man har kommet frem tilsetter man vann fra en bekk, og elter deigen i posen.

Hvis du har lyst på pinnebrød som en dessert, kan du ta med kanel og sukker i en kopp, og dyppe deigen i det, før du surrer det rundt pinnen, da blir det nesten som kanelsnurrer..

Skal på tur med en 4. klasse i morgen. Skal prøve pinnebrød til grilla fisk. Skal bli spennende. Fint å finne oppskrift her. Fikk mange gode ideer av kommentarene også. God høst!

ta i en ny smakstilsetning på hver tur med klassen… da blir det spennende å se hva det er denne gangen! noen eksempler:-krydder -sjokoladebiter -grovtmel -rosiner -cornflakes -revet ost -gresskarkjærner -vingummi -stektbaconbiter -pølsebiter -nøtter

JADDA! finally skal også JEG få være den som drar opp pinnebrøddeig og liksom: jøss, jeg hadde visst tilfeldigvis litt pinnebrøddeig i primussekken min, skal vi stoppe og lage bål, anyone?;)

takk og bukker for oppskrift, blir nok populær på skituren senere i dag!

Sender dette med på turdagen i morgen. Er lei alle disse pølsene som skal med på turdager. Synes dette var det beste når jeg var i speideren selv. Hadde glemt oppskriften.

Jeg er et turmenneske og er meget glad i pinnebrød. Takk for denne flotte oppskriften! hilsen sporty ungdom

Denne er bare super =)
Hvis du smører sweet chilie og strør litt ost inni før du snurrer den rundt en pølse så har du godis på tur =)

Denne deigen er også helt genial som pizzadeig! Var på tur og stekte pinnebrød, hadde en del igjen da vi kom hjem. Så, da ble det pizza på kvelden….heeelt geniat! Pleier også å putte en dæsj m smør i deigen! 🙂 mmmmmm!!!

Noen sa at jeg kan bytte ut tørrgjer med bakepulver. Denne oppskriften sier 1pk tørrgjer, hvor mye tilsvarer det i bakepulver? Noen som vet???

TIl deg som lurte på hvor mye bakepulver du trenger til deigen i stedet for gjær. Jeg har sett en oppskrift med like mye mel og der var det 3 te-skeier med bakepulver. Regner med det går bra i denne deigen og!

Så bra at dere skriver det her:D… Da skal jeg lage det i dag, og ta det med på tur i morgen tidlig med skolen… Tusen takk for hjelpen:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *