Kategorier
Kaker og snacks

Pepperkaker

150 gr smør
1 dl sirup, lys
2 dl sukker
1 dl kremfløte
6 dl hvetemel
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking
I stekeovn: 175 grader, 8-10 minutter
Første dag:
Lag deig.
Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør i fløten. Rør i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig til neste dag.
Andre dag:
Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykk. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir. Avkjøl platene på rist.

0 svar til “Pepperkaker”

Hei! Er det noe som har prøvd denne oppskriften? For meg så bare smuldrer den, ikke mulig å jobbe med den i det hele tatt…. Hva er feil? Hilsen oppgitt!

Her er en til:

2 dl sukker
1 1/2 dl sirup
1 ts ingefær
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
150 gr meierismør
1/2 ts pepper
1 egg
500 gr hvetemel

Kok opp sukker, sirup og krydder. Rør inn smeltet smør. Tilsett egg,
hvetemel, bakepulver. Kjevle når deigen er litt avkjølt, stek på bakepapirmidt i ovnen. 175 gr 10 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *