Kategorier
Småretter

Ost og grønt med tomat

Italienerne bruker denne retten som en antipasta, forrett, men den er ypperlig som en enkel lunsj eller et hurtigt og enkelt mellommåltid.

Du trenger per porsjon:
1 Mozzarella ost *
1 Mellomstor god tomat
Ruccola salat
Oliven olje – en robust type er ypperlig da den er full av smak.
+ eventuelt balsamico (rød)

Tilberedelse:
Lag en seng av salaten på en tallerken, legg Mozzarellaen og tomaten ovenpå skjært i skiver. Hell over olje + eventuelt balsamicoen og vuptii…så er det servert!

Drikk gjerne vann til, da vannet ikke stjeler noe av smake fra de gode råvarene!

*(OBS! Det finnes to hoved typer. En laget av vanlig kumelk, som er mild, og en laget av bøffelmelk, som er mere sterk i smaken)

0 svar til “Ost og grønt med tomat”

Dette er vel i bunn og grunn en CAPRESE-salat bortsett fra at Ruccola har erstattet basilikum? Mange mener forøvrig at man skal være forsiktig med balsamico sammen med Mozzarella da den tar all smaken fra denne relativt svake osten. For Caprese bør man salte og pepre litt også.

Legg igjen en kommentar til Anonym Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *