Kategorier
Utenfor huset

Ny gressplen

Et bra forarbeide er den beste forutsetningen for et vellykket resultat. Grovplanering og oppbygging av underlaget må gjøres klart før laget med matjord legges ut. Ved sandjord eller leirjord trengs en blanding med torv i det øverste laget. Torven sørger for at jorden lettere beholder sin fuktighet. Tung leirjord trenger også et tilskudd av sand.

Jorden gjødsles med naturgjødsel hvis det kan fremskaffes. Av kugjødsel trengs 1m3 per 100 kvadratmeter gressplen. Gjødselen blandes godt inn i jorden med for eksempel en jordfreser.

For å øke kalkinnholdet i jorden med en ph-enhet trengs 25 – 40 kg hagekalk eller dolomitmel per 100 m2. Gjødsel og kalk freses ned minst 10-15 cm.

De beste værbetingelsene for anleggelse av plen er tidlig vår eller høst (aug – sept.). Temperaturen bør ikke være lavere enn 10 grader.

Jevn ut overflaten og ta bort steiner, røtter og annet rask. Nå gis overflaten den profil som det ønskes at gressplenen skal ha. Tromle plenen.

Så i to omganger i vindstille vær og rak frøene forsiktig ned med en rive. Tromle plenen en gang til.

0 svar til “Ny gressplen”

Jeg har også hørt at man ikke skal vanne de første 2-3 ukene etter at man har sådd, fordi frøene da vil «miste retningen», og så blir det ujevnt og ikke pent.

hei!

min gressplen er utsatt for større mengder mose i kantene. det ser ut som den sprer seg fort.

hva er det beste rådet for å få fjernet denne?? er det bare å rive den opp og plante i nye gressfrø?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *