300 gr smør
300 gr sukker
8 egg
300 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Revet skall av en sitron
100 gr korinter
100 gr mandler
50 gr perlesukker
I stekeovnen: 175 grader i ca. 25-30 minutter
Langpanne, 20 x 40 cm.
Rør smør og sukker hvitt. Skill eggene. Tilsett eggeplommene, melet med bakepulveret og revet sitronskall. Fold inn stivpiskede hviter forsiktig til slutt. Hell røren i en smurt langpanne. Fordel korinter, langskårne mandler og perlesukker oppå. Stek kaken. Avkjøl og skjær spisse firkanter med skarp kniv. Kakene er fine å fryse.
Kategorier
0 svar til “Mor Monsen”
Søstera mi er på besøk – og hun utbryter: Ja, endelig en stor og god oppskrift på MM, slik de laget den i «gamle dager» !!!!!
Er det Mor Monsen som er oppkalt etter kaken, eller omvendt?