Kategorier
Kjerringråd

Menstruasjonssmerter

– 150 mg e-vitamin per dag gir betring etter to syklusar.
– Gå ned i vekt.
– Et mindre salt.
– Drikk mindre kaffi.
– Pass på å sove nok.
– Lett trening gjer godt.

0 svar til “Menstruasjonssmerter”

Psj, jeg trenger å slappe av når jeg har mensen, har ikke tid til å stresse over kaffe-abstinenser, trening og vektreduksjon. Men sjokolade og muskelavslappende piller er fantastisk. Har hørt gulrøtter er bra(?!?) men tør ikke bytte ut sjokoladen enda..

Det som skal til mot mensensmerter ( og jeg snakker av egen erfaring), er trening..
Gå eller jogg en tur, kom deg ut i friluft, uansett hvor glad du er i sofaen.. lett på rompa og kom deg ut en tur…

Det som skjer når du har menstrasjonssmerter er at det foregår kramper i mageregioen.
For å løse opp dette burde du være i aktivitet, ikke nødvendigvis spurting og svetting på SATS , men alt annet enn å sitte i sofaen å sture.

Jeg har erfart at når smertene er som verst hjelper det godt på å holde seg god og varm over mageregionen, unngå all form for kald trekk. Pass også på å spise ting som er lett fordøyelig, mye bevegelse i tarmene gjør at smertene ikke gir seg så fort.

Jeg bruker varmeflaske eller hvetevarmer i korsrygg og på mage, spiser den maten jeg vil (for da er jeg blid og fornøyd 😉 ), drikker mye varmt (grønn/svart te), klær meg i behagelige og varme klær, og tar 1 500 mg panodil når jeg er skikkelig vond. Ellers så hjelper det godt å få ut litt aggresjon med å ta ei økt med rydding/vasking, trenger ikke jogge for å få fysisk aktivitet… Og så aller viktigst, i tillegg til varmeflaska; Aromaterapiolje. Det virker VIRKELIG. Jeg har slitt med menssmerter i mange mange år, har prøvd omtrent alt, frasmertestillende til behandlinger og bytte prevensjonsmiddel. Dette er min oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *