Kategorier
Helse

Melkeallergi

Dersom du har diare, treg eller oppblåst mage, kan du kanskje ha melkeallergi. Dette heter laktoseintoleranse, og betyr at du har for lite av et enzym som trengs for å bryte ned melkeprodukter.

Forsøk å drikke laktosefri melk et par måneder, og se om du blir bedre i magen. De fleste med melkeallergi kan spise yoghurt, surmelk, ost og smør.

5 svar til “Melkeallergi”

Melkeallergi og laktoseintoleranse er to helt forskjellige ting!
Ved allergi kan man absolutt ikke spise noe med melk!
Hvis du har intoleranse, kan man drikke surmelk, hvit ost, yoghurt o.s.v til en hvis grad! det kommer helt ann på hvoe mye melkesukker det er i de forskjellige produktene…

Mitt barn har melkeallergi, og får han i seg bare et milligram tar det ett sekund så er det eksem på hele kroppen og oppkast i fire -fem timer, det er proteinet i kumelka som han reagerer på.Laktoseintolerans er noe helt annet!!

Takk for gode råd Janne. Jeg er laktoseintolerant og trodde jeg bare kunne drikke laktoseredusert melk, og den smaker det risgrøt av, så jeg sluttet å drikke melk. Har prøvd skummet kultur og tåler å drikke et glass til frokost 🙂

HallO!
Har en melkeallergi skal en ikke ha i seg noe som helst med melk i! Laktose-intoleranse er noe annet, da kan en tåle litt melk og ost! VÆR OBS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *