Kategorier
Vedlikehold

Male vinduskarmer

For å unngå at det kommer maling på glasset i vinduet kan du fukte avispapir i varmt vann å sette det på vinduet. Har du et rundt vindu kan du smøre oppvaskmiddel eller vaselin på vinduet langs rammen. La oppvaskmiddelet tørke før du maler. Når du er ferdig kan du vaske vinduet og samtidig små uhell under malingen.

Vanlige søkeord:

  • male vinduskarmer

0 svar til “Male vinduskarmer”

Veldig mye jobb syns jeg..mye lettere å bruke bred malingstape rundt på vindusramma…kan faktisk søle litt uten at noe kommer på glasset.

Jeg syns dette var et helt suverent tips! Skal male 5 store vinduer og prøve dette i praksis. Vindustape har sine fordeler, men helt klart også ulemper: Det er ikke alltid like lett å sette tapen på (spesielt på gamle vinduer med kitt, i hjørner osv..)Et annet problem med tape, er at om den står for lenge på glasset og solen skinner, «brenner» den seg fast! Har faktisk rester etter tape fra forrige gang enda… (noen tips for å fjerne dette???) Ellers har jeg selv best erfaring med å male vinduer UTEN tape! Har Man en god pensel, og øver inn teknikken, får man helt perfekte linjer, og tetter samtidig for vannet mellom kitt og glass! Til slutt: Er man uheldig å søle maling på ruta, IKKE bruk kniv, barbérblader o.l. (da blir det lett riper). I de fleste jernvarebutikker selges spesiallagde verktøy for å fjerne maling fra vinduer, med utskiftbare blader. Men nå skal jeg prøve med oppvaskmiddel, og da går det sikkert som en lek! 🙂 Ellers…. Er det forresten noen som har tips om hva man kan gjøre for å unngå dugg på vinduene????

Dugg på ruta har forskjellige årsaker. Har du enkle vinduer (ett lag) er dugg ikke til å unngå. Har du varevinduer på innsiden eller koblede vinduer må du tette med tettningslister rundt det det innerste vinduet slik at fuktigheten i rommet ikke kommer inn mellom vinduslaga (ikke tettningslist på yttervindu!!) Har du dugg på glasssiden inn mot rommet (eller du har termopanvinduer) har du alt for høy luftfuktighet i rommet. Kjøp fuktighetsmåler!

«Har du dugg på glasssiden inn mot rommet har du alt for høy luftfuktighet i rommet. Kjøp fuktighetsmåler!»

-> Og hvordan løser en fuktighetsmåler dette problemet?
Har nettopp flyttet til et hus vi leier, og har problemer med dugg innvendig på vinduene. Jeg skjønner også at det er pga høy luftfuktighet, men det er ikke bare å eliminere dette.
Har noen ordentlige råd når det gjelder dugg på innsiden av vinduer?

Dugg på vinduer kan elimineres ved at man borer tre små hull i vindusrammen på yttervinduet. Hullene må skrå litt opp/innover fra utsiden slik at man unngår at vann renner inn. Vi ar god erfaring med dette, ingen dugg lenger. Det diskuteres hvorvidt hullene skal bores øverst eller nederst på vinduet. Vi har boret i nederste del og det går bra.

hjelp!hvordan fjerner jeg maling som har tørket på vinduet?har prøvd whitesprit og terpentin…flere forslag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *